Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dexter málem zemřel. Dejte mu šanci!

Akčňák, který potřebuje vychovávat, zaměstnat a unavit. Tím je roční kříženec bulteriéra a pitbula Dexter. Za sebou ale má nepříjemnou zkušenost. Ačkoliv jeho příběh ještě nemá šťastný konec, dá se předpokládat, že to nejhorší má za sebou. Ale od začátku...

V lednu letošního roku stál Budějčák Jan Hlach před velmi těžkým životním krokem. Jelikož se z rodinných důvodů nemohl již nadále starat o svého psího miláčka, byl donucen ho předat novému páníčkovi. Přihlásil se muž z Netolic, který následně bývalého majitele i několikrát ubezpečoval, že je Dexter v pořádku. O to větší překvapení pak přišlo v březnu.

„Kontaktovala mě Odchytová služba Animal Rescue z Českých Budějovic. Našli Dextera přivázaného u stromu nedaleko rybníku Dehtář u obce Žabovřesky. Bez vody a jídla,“ zmínil čtenář Budějcké Drbny Jan Hlach.

Pes, který je ve velmi zuboženém stavu, tak nyní přebývá v Animal Rescue. Čeká na nového páníčka, který by se k němu zachoval přece jenom lépe. Návrat do původního domova je bohužel nemožný.

„V prosinci se nám narodil tři měsíce před termínem syn. Žena i syn málem zemřeli. Naštěstí všechno dobře dopadlo a oba jsou nyní v celkem normálním stavu. Bohužel ale není možné, abychom měli Dexíka doma,“ vysvětlil Hlach, který je na muže, jenž si Dextera převzal, natolik rozzuřený, že na něj podal trestní oznámení.

Pokud chcete dát Dexterovi šanci, ozvěte se Animal Rescue, a to například na mail info@animal-rescue.cz. „Pejsek je velmi temperamentní, vhodný pro další výcvik a psí sporty. Doporučujeme pro chovatele se zkušeností, ochotného mu věnovat dostatek času,“ uvedl Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Dexter není jediný nový obyvatel útulku, který odchytová služba vlastní. Ve středu 19. března byl nalezen v Českých Velenicích německý drátosrstý ohař. „Pětiměsíční pejsek, krásně stavěný, šikovný hafan se zájmem o aport,“ popsal ho Kössl.

Před několika dny byl také přijat do péče pět let starý šarpej. Je zvyklý žít s dětmi, snáší se i s ostatními psy. Jen je ze začátku trošku nedůvěřivý k cizím lidem.

Máte zájem spíše o kočičky? „Asi šest až sedm let stará kočička Fanynka hledá domov. Je to čistotná, milá a mazlivá kočička, která už byla umístěna do adopce, ale nesedla si s domácím pejskem i kočičkou a ta v její přítomnosti velmi strádala. U nás bez problémů komunikuje se psy, nicméně po předchozí události bychom ji raději doporučili jako opečovávaného jedináčka. I Fanynka by si tuto pozici velmi užívala,“ zmínil Vladimír Kössl.

Na nového majitele také čeká tříbarevná kočička, která byla nalezena ve Starých Hodějovicích. Dva dny se nacházela v koruně stromu a nemohla slézt.

Aktuální nabídka zvířat v útulku Animal Rescue

Středa, 17. září 2014, 09:45

Kříženec německého ovčáka
Hlídač

Štítky Animal Rescue, odchytová služba, útulek, zvířata, Netolice, Drbna.cz, Žabovřesky, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dexter málem zemřel. Dejte mu šanci!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.