Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jste pověrčiví? Hašiči se pokusí v rámci Dne požární bezpečnosti změnit váš názor

Pátek třináctého je všeobecně považován za nešťastný den. Hasiči v celé České republice se každoročně snaží tuto pověru vyvrátit. Česká asociace hasičských důstojníků vyhlašuje vždy právě na tento den „Den požární bezpečnosti“.

Vyhlášené datum není náhodné, každoročně se jedná o pátek, na nějž připadá 13. den v měsíci. Letošní rok má „pátků třináctého“ několik, za Den požární bezpečnosti byl vybrán právě březnový termín.

Česká asociace hasičských důstojníků pravidelně vyzývá k účasti na Dni požární bezpečnosti profesionální i dobrovolné hasiče, orgány státní správy a samosprávy, občanská sdružení, veřejně prospěšné a jiné organizace působící na úseku požární ochrany, kteří by účinně propagovali požární ochranu, například formou preventivně výchovné činnosti, aby poukázali na to, jak předejít požárům, či jak se v případě již vzniklého požáru zachovat.

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje zve v pátek 13. března širokou veřejnost na den otevřených dveří stanice profesionálních hasičů v Táboře. Hasiči zde všem zájemcům představí od 9 do 13:30 nejen svoji výjezdovou techniku a ochranné prostředky, ale také poskytnou rady ohledně požární bezpečnosti osob a jejich majetku. Na stanici v Prachaticích si hasiči pro nahlášené skupiny dětí ze základních škol připravili preventivně-výchovný program.

Napsala Vendula Matějů
Tisková zpráva

Štítky hasiči, den požární bezpečnosti, prohlídka, stanice, vozidla, požární bezpečnost, Česko, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jste pověrčiví? Hašiči se pokusí v rámci Dne požární bezpečnosti změnit váš názor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.