Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klobásy se špendlíky mají zastrašit majitele štěkajícího psa

Výhrůžné dopisy a klobásy propíchané špendlíky jako pomsta za psí štěkot. Velmi svérázný způsob zastrašování zvolil člověk, kterému leží v žaludku čtyřnohý miláček Petra Lundáka ze čtvrti Rožnov. U jeho domu v Boršovské ulici se tento životu nebezpečný pamlsek objevil již několikrát.

„Od roku 2005 nám někdo čas od času hodí do schránky špekáčky nebo kusy klobás propíchané jehlami a špendlíky společně s anonymy hemžícími se dámskými i pánskými přirozeními. To všechno kvůli tomu, že nesnáší našeho psa, tedy jeho štěkání,“ říká Petr Lundák.

Naposledy se nástraha v podobě prošpikované klobásy objevila minulý čtvrtek dokonce před vraty jeho domu. „Bohužel nevíme, kdo to má na svědomí. Za ruku nikdy nikoho nechytil a ani ho neviděl...“ mrzí Lundáka, jenž obdržení výhrůžných anonymních dopisů hlásil před rokem na policii.

„Chápu, že štěkání psů může lidem vadit, ale tak ať nám to někdo přijde říct osobně, ne tímhle způsobem. Snažíme se našeho psa mírnit, ale ne vždycky to jde. Za těch deset let, co ho máme, nám nikdo do očí neřekl, že mu pes vadí. Nechápu to,“ kroutí hlavou třicetiletý Budějčák.

Případem anonymů v Lundákově schránce se před rokem zabýval správní odbor magistrátu. „Věc byla kvalifikována jako přestupek proti občanskému soužití. Jelikož poučený navrhovatel návrh na projednávání nepodal, věc byla vloni v září odložena,“ informuje Budějckou Drbnu Jan Kostík pověřený řízením správního odboru.

Jak dodal, pachateli by mohla být uložena až pětitisícová pokuta. „V případě dokonaného užití otrávených nebo jinak upravených nástrah by se mohlo jednat o trestný čin, respektive přečin, například týrání zvířat,“ upřesňuje Kostík možný postih pro v tomto případě neznámého pachatele.

Pokud by se podobná událost s klobásami opakovala, Petr Lundák by měl okamžitě kontaktovat policii. „Pokud se někdo setká s nástrahou, tedy špekáčky s hřebíky, jedem a podobně, je potřeba, pokud možno, na nic nesahat a okamžitě zavolat policii na linku 158, eventuálně nástrahu opatrně sebrat například do plastové nádoby,“ radí mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

V případě, že by nástraha obsahovala jed či jinou podezřelou látku, je nutné použít rukavice. Policisté následně mohou provést rozbor látky. „Jestli někdo opakovaně nachází nástrahy u domu, může sám použít ke sledování místa webovou kameru či fotopast. Když na ní bude pachatel zachycen, policisté prověří totožnost dotyčného nebo vyzvou o pomoc občany,“ doplňuje Matzner.

Štítky klobásy se špendlíky, nástraha na psa, štěkající pes, Petr Lundák, Boršovská ulice, špendlík, pes, dům, Rožnov, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klobásy se špendlíky mají zastrašit majitele štěkajícího psa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.