Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lucie Šimková má talent! Semifinále jí ale zatím uteklo

Hned dva zástupce měly Budějce v nedělním 3. kole známé televizní soutěže Česko Slovensko má talent. Na obrazovkách Prima family se ve večerním primetimu představila čtveřice tanečníků ze skupiny Budside a také letošní mistryně České republiky v pole dance Lucie Šimková.

Budějcká Drbna si o nezapomenutelném zážitku na celý život dnes povídala s druhou jmenovanou, která si - stejně jako její kamarádi tanečníci z Budside - v neděli jela do studia slovenské TV JOJ v Bratislavě poslechnout v přímém přenosu neúprosný verdikt diváků.

ČTĚTE TAKÉ: Mistryní republiky v pole dance je dívka z Budějc!

„Do Mahenova divadla v Brně jsem postoupila přes porotu hned z prvního castingového kola. Vystoupení bylo poměrně náročné, uskutečnilo se na začátku července a ten den byl nejteplejší v letošním roce. Bylo to v době, kdy jsem se po mistrovství republiky připravovala na světový šampionát do Londýna. Navíc jsem musela na své představení čekat od rána až téměř do půlnoci,“ vzpomíná Lucie Šimková na natáčení, které televize odvysílala skoro po čtvrt roce.

Lucie se televizním divákům i porotě složené ze známých osobností Jara Slávika, Lucie Bílé a Leoše Mareše představila na spinové tyči. „Snažila jsem se předvést ladnější formu pole dance na pomalou píseň Skinny Love od zpěvačky Birdy. Vzhledem k tomu, jak šíleně jsem byla nervózní, jsem spokojená. Nicméně režie mé vystoupení zkrátila, což mě docela mrzí,“ popisuje osmadvacetiletá instruktorka pole dance původem z jihočeských Prachatic.

„Šplhla sis. Šplhla... velmi estetické,“ komentoval v nedělním přenosu vystoupení Lucie Šimkové Jaro Slávik. „Výborné!“ stručně dodala Lucie Bílá. „Ty jsi to nejlepší, co máme v tyči? Ty jsi náš Sergej Bubka? Jelena Isinbajeva. Třikrát ano, postupuješ na mistrovství světa,“ glosoval vystoupení Leoš Mareš, když se dozvěděl, že Lucie je čerstvou mistryní České republiky v pole dance. S jejím příchodem na pódium prý navíc z jeho úst zaznělo „Jé, ty jsi dárek!“ a vzápětí pustil do mikrofonu koledu, kterou už diváci v nedělním přenosu sami slyšeli.

Soutěžící, které produkce vybrala do diváckého hlasování, měli možnost záznam svého vystoupení vidět ještě před včerejším vysíláním. „Už tam bylo všem jasné, že postoupí Mirek. Mimochodem jsem si s ním dost povídala a je to super chlap. Řekla bych, že skoro showmen,“ směje se Budějčanda, na Facebooku známá jako Loo Leopardí Žena.

„Zklamaná nejsem. Pro mě byl úspěch slyšet třikrát ano od poroty a krásná slova moderátorů, která v televizi také nezazněla. A také, že mě produkce vybrala mezi šestici bojujících o postup do semifinále. Přála bych se ho ale zúčastnit. V divadle jsem totiž měla na show pouhé dvě minuty. Pokud se porota rozhodne udělit mi divokou kartu, vystoupím na mou oblíbenou píseň, ke které mám i kostým a příběh. O ceny mi nejde, moje disciplína rozhodně není výherní,“ ví Lucie Šimková.

Jedním z cílů tanečnice z jihočeské metropole bylo ukázat lidem, že pole dance je nevulgární náročná sportovní disciplína, ale zároveň kreativní a elegantní. „Chci bourat mýtus, že pole dance rovná se striptýz,“ potvrzuje mladá žena, kterou při vystoupení v divadle osobně podpořila maminka. „Moc si vážím podpory své rodiny, která je pro mě nejdůležitější. Měla jsem totiž celkem divokou pubertu a chci něco dokázat, aby na mě mohli být pyšní,“ nabízí Lucie malý pohled do svého soukromí.

Pochvalné ohlasy si od porotců vysloužili také členové českobudějovické taneční školy Budside, kteří se představili s číslem Funk Styles. Jejich zážitky vám Budějcká Drbna přinese v dalších dnech.

Štítky Česko Slovensko má talent, Prima family, Lucie Šimková, Loo Leopardí Žena, pole dance, mistryně České republiky v Pole Dance 2013, České Budějovice, tanečník, Česko, Drbna.cz, semifinále, Lucie Bílá, Leoš Mareš, Jaro Slávik, Mahenovo divadlo, TV JOJ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Šimková má talent! Semifinále jí ale zatím uteklo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.