Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Malše v noci dosáhla 2. stupně povodňové aktivity

Dnes ve čtyři hodiny ráno se sešla budějcká povodňová komise. Důvodem bylo dosažení 2. stupně povodňové aktivity na Malši.

„O aktuálním stavu mě informovalo Povodí Vltavy, proto jsem neprodleně svolal členy komise. Po konzultaci s pracovníky Povodí a Hasičského záchranného sboru bylo rozhodnuto, že zatím nebude vyhlášeno žádné mimořádné opatření,“ uvedl primátor Českých Budějovic Juraj Thoma.

Podle dosavadní prognózy by hladina Malše už neměla překročit 2. stupeň povodňové aktivity, Vltava je hluboko pod prvním stupněm. O současném stavu jsou průběžně informovány i obce na toku Malše.

V souvislosti s táním sněhu zaznamenali několik zásahů i hasiči. Například včera od půl páté odpoledne zasahovali na Lidické třídě, když čerpali vodu z garáže.

„Zásah byl po 17. hodině ukončen z důvodu velkého množství stále přitékající vody a minimálního ohrožení. Čerpání bude pokračovat po ustálení přítoku vody,“ uvedla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů s tím, že vodu hasiči čerpali také v Rudolfově a dnes brzy ráno v Borovanech.

Rozvodněná Malše

Čtvrtek, 31. ledna 2013, 16:47

Valící se voda přes Malý jez
Vysoký stav vody obtěžoval nejen lidi

Štítky povodeň, České Budějovice, 2. stupeň povodňové aktivity, řeka Malše, Malše, Juraj Thoma, Povodí Vltavy (státní podnik), Hasičský záchranný sbor, Vltava, Jihočeský kraj, Rudolfov, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

To se není co divit, při tom množství sněhu, který tak rychle taje.

Čtvrtek, 31. ledna 2013, 11:44Odpovědět

Malše v noci dosáhla 2. stupně povodňové aktivity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.