Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Nabídka letních táborů bude letos srovnatelná s loňskou

Zhruba stejný počet letních táborů jako před rokem nabízejí letos jejich organizátoři v Jihočeském kraji. Vloni pro děti v regionu uspořádali téměř dvě stovky zotavovacích pobytů. Některé tábory i letos nabízejí speciální programy v podobě jízd na koni, výtvarných dílen a sportovních aktivit.

Například jindřichohradecký dům dětí a mládeže chystá v Dolním Radíkově tábor jako součást projektu začlenění dětí a mládeže ze slabého sociálně kulturního prostředí do společnosti.

„O tuto akci je ze strany jak rodičů, tak i dětí vždy velký zájem,“ uvedla mluvčí městského úřadu v Jindřichově Hradci Karolina Průšová.

Letní aktivity pro děti podporuji i město Tábor. Jde například o cykloturistický tábor, husitský příměstský tábor s angličtinou pro veřejnost nebo letní ozdravný a rehabilitační pobyt mentálně postižených dětí.

„Naše podpora je v tom, že organizacím poskytujeme dotace z Fondu mládeže,“ řekl Radomír Kouba z táborského městského úřadu.

České Budějovice letos na volnočasové aktivity vyčlenily 700 tisíc korun. „Město přispěje na putovní, příměstské a jiné tábory,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola.

Krajské město také připravuje na léto kulturní program zaměřený na mládež. „Například pohádky pro děti jsou stálou součástí Radničního léta na nádvoří radnice. Hrají se po celou dobu prázdnin,“ řekl Podhola.

Jižní Čechy patří tradičně mezi vyhledávané lokality pro pořádání letních táborů. Region je atraktivní hlavně díky velkému podílu lesů a rybníků. Kvalita zotavovacích pobytů a nabízených služeb podle hygieniků stále roste.

V loňském roce zjistili při 112 prázdninových kontrolách dětských táborů pouze tři nedostatky, za které udělily vždy pokutu 500 korun. Bylo to výrazně méně než v minulých letech.

„Potvrzuje to fakt, že úroveň hygienických podmínek na dětských táborech má v posledních letech stoupající tendenci,“ řekl František Kotrba z českobudějovické hygienické stanice.

Dodal, že například před pěti lety odhalily kontroly na zotavovacích akcích 49 závad, za něž museli viníci zaplatit na pokutách celkem 26 500 korun.

Vloni navštívilo letní tábory v jižních Čechách na 24 tisíc dětí. „Věděli jsme i o 40 jiných podobných akcích, které nemají nahlašovací povinnost, kde se mělo rekreovat dalších asi 1200 dětí,“ uvedl Kotrba.

Zdroj: ČTK
Foto: Letní tábor Dolní Radíkov

Štítky letní tábory, Jihočeský kraj, dětský tábor, Radíkov, Petr Podhola, František Kotrba, Jindřichův Hradec, Tábor, Krajská hygienická stanice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabídka letních táborů bude letos srovnatelná s loňskou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.