Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová vyhláška neprošla, do konce roku musí herny zmizet

Českobudějovičtí zastupitelé neschválili novou vyhlášku o provozování sázkových her a loterie. Návrh, který měl pro tyto hry stanovit přesná provozní místa, a o němž informovala tento týden i Budějcká Drbna, podpořil na čtvrtečním zasedání jen primátorův náměstek Miroslav Joch (ČSSD).

ČTĚTE TAKÉ: Zastupitelé rozhodnou o budoucnosti hazardu ve městě

V Českých Budějovicích tak stále platí vyhláška z roku 2011, podle níž je provozování výherních hracích automatů a videoloterijních terminálů na území města zakázáno. O novelizaci tohoto nařízení žádala magistrát Unie herního průmyslu ČR.

„Byl jsem jediný, kdo hlasoval pro. Zbytek zastupitelů byl proti, nebo se zdržel. Já jim naprosto rozumím, vytlačení hazardu z území města je správná cesta. Na druhou stranu jsem finanční náměstek a vnímám, kolik prostředků město získává od těchto provozovatelů,“ zopakoval Miroslav Joch ještě jednou svůj názor, o který se podělil už před jednáním zastupitelů.

Na území krajského města nyní stále existují místa, kde jsou v provozu herny. Vyhláška z roku 2011 nařizuje ukončit provozovatelům s víceletou smlouvou činnost do 31. prosince 2014. Roční příjem města z hazardu představuje podle náměstka Jocha zhruba 40 milionů korun.

„Hlasoval jsem pro návrh z důvodu, že ten finanční přínos pro město je docela významný. Pro představu znamená 40 milionů korun sumu, za kterou můžeme kompletně zrekonstruovat jednu ulici,“ vysvětlil Miroslav Joch.

Zdroj: ČTK

Štítky hazard, Unie loterijního průmyslu, hry, hrací automaty, Miroslav Joch, ČSSD, hazardní hra, Drbna.cz, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vyhláška neprošla, do konce roku musí herny zmizet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.