Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

O držiteli Ceny města můžou rozhodnout i Budějčáci

Už popatnácté mohou letos lidé podávat návrhy na udělení Ceny statutárního města České Budějovice. Ocenění za výrazný a mimořádný počin nebo dílo, které vzniklo v roce 2012, je spojeno mimo jiné s finanční odměnou ve výši 50 tisíc korun a získat je může jednotlivec i kolektiv.

Návrhy, které je třeba doručit do kanceláře primátora města do 31. května, musí kromě celého jména a adresy kandidáta obsahovat také zdůvodnění předkládaného návrhu i jméno, adresu a podpis navrhovatele.

O nositeli Ceny města rozhodnou na svém červnovém zasedání českobudějovičtí zastupitelé na základě doporučení městské rady.

„V minulosti ocenění získali například historik Karel Pletzer, houslista Pavel Šporcl, fotograf Otta Sepp, sólista baletu Jihočeského divadla Zdeněk Mládek či Jihočeský soubor písní a tanců Úsvit,“ řekl primátor Českých Budějovic Juraj Thoma.

Držitelem posledního ocenění z roku 2009 je zmíněný Zdeněk Mládek za mimořádný jevištní výkon v oboru balet, zvláště za ztvárnění role Solo boy v baletu So In Love, za kterou jako první Jihočech získal Cenu Thálie. V uplynulých dvou letech nebyla Cena města udělena.

Tisková zpráva
Foto: Jihočeské divadlo

Štítky Cena statutárního města České Budějovice 2012, ocenění, České Budějovice, balet, Zdeněk Mládek, Jihočeské divadlo, Karel Pletzer, Pavel Šporcl, Juraj Thoma, Solo Kleinmotoren

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O držiteli Ceny města můžou rozhodnout i Budějčáci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.