Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odborníci vyráží do boje proti budějckým potkanům

Odborná deratizační firma počínaje dneškem provádí monitoring výskytu potkanů a ohniskovou deratizaci veřejných prostranství ve vlastnictví statutárního města České Budějovice. Budějckou Drbnu o tom informovala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

„Práce budou zahájeny v centru města, následně v lokalitách Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské,“ upřesnila Welzlová a dodala, že zvýšená pozornost bude věnována kanalizačním přípojkám a křovinným porostům.

Návnady pro hubení potkanů jsou kladeny zejména do otvorů, kde hlodavci hnízdí a standardně nejsou domácím zvířatům volně přístupné. „Přesto doporučujeme občanům, aby v uvedených částech města zamezili volnému a nekontrolovanému pobíhání domácích zvířat,“ řekla mluvčí.

Místa s nakladenými návnadami budou označena výstrahou. „Ta bude obsahovat informaci o použité návnadě a telefonní číslo, na kterém se volající dozví podrobné informace o použitém přípravku a dalším postupu při případném požití přípravku domácím zvířetem,“ dodala Jitka Welzlová.

Foto: cs.wikipedia.org

Štítky domácí zvíře, České Budějovice, Rožnov, Čtyři Dvory, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci vyráží do boje proti budějckým potkanům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.