Co oblast, to pojem - Burgundsko, Champagne, Bordeaux, Provence, Côtes du Rhône, Languedoc nebo Val de Loire. Právě z těchto míst je více než 100 různých druhů bílých, červených a růžových vín, která se představí na premiérovém ročníku Festivalu francouzských a italských vín.
Ten se koná od pátku 15. do neděle 17. března v restauraci Olivier v Českých Budějovicích. Nabídku vín pak doplní ochutnávka jídel z venkovských oblastí těchto zemí.
„Na své si přijdou nejen milovníci kvalitního vína, ale i ti, co teprve pronikají do jeho tajů, co se učí rozlišovat dobré víno od špatného,“ říká Andrea Dvořáková ze společnosti OLIVIER FOOD, která akci pořádá.
Festival zaplní celý rozlehlý restaurační komplex Olivier na Husově třídě 21. Tedy obě restaurace, prodejnu i salonek. Na každém ze šesti míst, kde se příslušný vinařský region představí, se budou vína nabízet a ochutnávat.
Hned na místě tak bude možné probrat barvu, vůni či chuť dané značky, neboť rozprava a pohoda ke konzumaci vína neodmyslitelně patří.
„Třeba vůně patří mezi nejdůležitější znaky hodnocení jakosti vín. A při jejím vnímání se nemá spěchat. V rámci akce představíme i nový vinný lístek s více než 170 položkami, který je výsledkem osmileté práce importéra vín Tomáše Aubrechta,“ poznamenává Andrea Dvořáková.
Vstupenkou na festival bude značková sklenice Olivier, kterou každý návštěvník obdrží hned u vchodu za 50 Kč. Ta mu pak poslouží k volnému vstupu i ve zbylých dnech.
Zároveň si bude možné za 5 Kč koupit žetony, které budou během festivalu jediným platidlem při ochutnávce vín a konzumaci jídel a pochutin.
Ve festivalových dnech bude Restaurant Olivier otevřen v pátek a sobotu od 11 do 23 hodin a v neděli od 11 do 15 hodin.
Tisková zpráva
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.