Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U májské školy bylo volně zpřístupněno hřiště

Před nedávnem město zpřístupnilo veřejnosti hřiště u Základní školy Máj I. Zkušební provoz plánuje radnice zatím jen do června. Poté dojde k vyhodnocení, zda tento pilotní projekt dál rozvíjet. Hřiště má provozní dobu ve všední dny od 16 do 19 hodin a o víkendu od 13 do 19 hodin.

Na hřišti v ulici Miroslava Chlajna funguje přenosná toaleta, je zajištěn úklid prostoru i ostraha. Tyto nezbytné služby budou město měsíčně stát kolem 11 tisíc korun.

„Pokud se projekt volně přístupného hřiště osvědčí, budou se pravděpodobně otevírat i další školní herní plácky,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola s tím, že dalším počinem pro děti je zřízení zcela bezplatné tenisové školy.

„Ta začne fungovat od 5. června vždy ve čtvrtek a v sobotu od 16 do 18 hodin na hřišti Dubenské ulici. Jedinou podmínkou je, že děti musí mít vlastní sportovní oblečení a obuv,“ upozorňuje náměstek.

Štítky školní hřiště, volně přístupné veřejnosti, Základní škola Máj I, České Budějovice, tenisová škola, Miroslav Chlajn, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U májské školy bylo volně zpřístupněno hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.