Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Mládí vpřed! Talentovaný taneční pár zářil na MS

Kariéru mají stále ještě před sebou, přesto už sbírají úspěchy. Třináctiletý Richard Sobala a jeho o rok mladší taneční partnerka Natálie Nováčková se zaskvěli hned na svém prvním mistrovství světa, kde si vytančili pět medailí.

Talentovaná českobudějovická dvojice spolu tancuje třetím rokem a orientuje se na standardní tance (waltz, valčík, tango, quickstep), latinskoamerické tance (cha-cha, rumba, jive, samba) a takzvaný show dance.

Teprve až letos vyrazili mladí tanečníci na své premiérové mistrovství republiky. Po skvělém výkonu a třetím místě se kvalifikovali i na svůj první světový šampionát konaný v severočeském Liberci.

A na mistrovství světa slavili úspěch ve všech zmíněných kategoriích - do Budějc se vrátili jako trojnásobní vicemistři světa (3x stříbro) a fantastický úspěch doplnili ještě ziskem dvou bronzových medailí.

„Navždycky ve mně zůstanou dojmy z dance show, kde jsme nastoupili proti mistrům Ruska a za těmi jsme zaostali jen o dva body. Byl to pro nás strašně velký úspěch, ale zároveň jsme byli krůček od vítězství,“ zavzpomínala žákyně ZŠ Oskara Nedbala Natálie Nováčková.

„V budoucnu jsme ale připraveni jim to vrátit,“ doplnil partnerku Richard Sobala, který jezdí ve volném čase na motorce enduro racing (jízda v terénu - pozn. autora).

Budějckou Drbnu také zajímalo, jak se mladičké duo dalo dohromady. „Ještě než jsme spolu začali tancovat, kamarádili jsme se. Nejprve se mě ptali rodiče, jestli se standardem nezačnu, ale nechtělo se mi. Pak ale za mnou přišla Naty a ukecala mě,“ smál se školák z Dukelské.

Natálie, která mimo jiné také zpívá, učí se na kytaru a hraje divadlo, zavzpomínala i na úplně první společné tancování. „Bylo to hrozně vtipný, učili jsme se cha-chu a skákali jsme tam jak kozy. Nedávno jsme se o tom bavili s trenérem a hrozně jsme se nasmáli.“

Talentovaná dvojice navštěvuje budějckou taneční školu La-St Dance Team čtyřikrát týdně pod dohledem trenérů Elišky a Stanislava Schönových a o své budoucnosti má celkem jasno.

„Během roku se chceme posunout o dvě třídy výš, což znamená účastnit se hodně soutěží a alespoň pětkrát se dostat do finále. Ve vzdálené budoucnosti bychom chtěli dosáhnout nejvyšší třídy M - mezinárodní,“ poodkryl plány mladý tanečník. „Hlavně ať nám to vydrží spolu co nejdéle,“ vyslovila své přání Natálka.

Úspěch se dostavil relativně brzy, Ríša totiž začínal s tancem až v devíti letech a Natálka v šesti. „Dělají nám oba dva ohromnou radost a jsme na ně pyšní,“ shodli se rodiče obou nadaných ratolestí.

Štítky Richard Sobala, Natálie Nováčková, tanec, mistrovství světa, medaile, Rusko, Liberec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mládí vpřed! Talentovaný taneční pár zářil na MS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.