Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Technické služby v Táboře využijí pro úklid města několik osob z evidence úřadu práce

Technické služby města Tábora se dohodly s místním úřadem práce na bližší spolupráci. Jak pro agenturu Mediafax uvedl tajemník radnice Lubomír Šrámek, město zaměstná pět lidí na veřejně prospěšné práce a o náklady na mzdy se podělí právě s pracovním úřadem.

Pracovníci Úřadu práce v Táboře by měli vytipovat spolehlivé lidi ze své databáze, kteří by se starali především o čištění města, údržbu zeleně a obdobné práce, především venku.

“Jejich smlouva by byla zatím na dobu určitou od začátku března do konce srpna. Pokud se osvědčí, pokračovali bychom s nimi i nadále,“ uvedl tajemník města, pod které Technické služby spadají.

Úřad práce by pokryl náklady na mzdy. Na každého z pracovníků to bude osm až deset tisíc korun. Úřad by tak uhradil přibližně 60 procent nákladů. Hrubá mzda u každého z takových zaměstnanců bude 12 000 korun.“Celkem si každý z těch pěti přijde na 16 000 korun měsíčně,“ dodal tajemník Lubomír Šrámek.

Technické služby rozdíl mezi tím, co dostanou od Úřadu práce a tím, co budou muset samy uhradit, doplatí z fondu pro brigádníky. Proto letos na jaře nebudou nabírat žádné přechodné zaměstnance na dohodu.
“Podpoříme tím zaměstnání těžko umístitelných lidí, dáme jim práci a oni zároveň nepřijdou o návyky v pracovním procesu,“ podotkl starosta Tábora Jiří Fišer.(T2020).

Štítky Úřad práce České republiky, Tábor, Lubomír Šrámek, Mediafax, Jiří Fišer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby v Táboře využijí pro úklid města několik osob z evidence úřadu práce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.