Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Temelínská elektrárna zaznamenala o prázdninách rekordní návštěvnost

O letošních letních prázdninách si přijelo prohlédnout Informační centrum Jaderné elektrárny Temelín rekordních 8098 lidí. To v úterý řekl mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Největší skupinu tvořili individuální návštěvníci, kterých letos přijelo 4863. „Proti roku 2010 je to nárůst o 650 individuálních návštěvníků. Mnohem více lidí letos přijíždělo na kolech a to především Vltavskou cyklostezkou od Hluboké nebo ze směru od Týna nad Vltavou. Pro cyklisty se tak letos naše informační centrum stalo zajímavou zastávkou při jejich putování za zajímavostmi jižních Čech,“ řekla vedoucí Informačního centra Temelín Jana Gribbinová.

Druhou největší skupinou byly předem objednané skupinové návštěvy, ve kterých přijelo 3028 lidí. „Tuto tradiční letní skupinu tvořily rodiny s dětmi, skupiny turistů trávící dovolenou v jižních Čechách, ale také firmy a organizace se zájmem o jadernou energetiku. Zbytek návštěvnosti tvořily školy a to především střední školy z Německa a Rakouska, kde je začátek prázdnin posunut proti ČR,“ doplnila statistiku návštěvnosti Jana Gribbinová.

V roce 2009 navštívilo elektrárnu o prázdninách 6045 lidí, o rok později to bylo 7055 návštěvníků.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky elektrárna, turistické centrum, Jaderná elektrárna Temelín, Jihočeský kraj, Týn nad Vltavou, Německo, Hluboké, Temelín, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínská elektrárna zaznamenala o prázdninách rekordní návštěvnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.