Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Týn nad Vltavou zprovozní část nové cyklostezky do Purkarce

Část nové cyklostezky mezi Týnem nad Vltavou a starou vorařskou obcí na řece Vltavě - Purkarcem, se v úterý otevře veřejnosti. Informoval o tom starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek (ODS) s tím, že zbytek by se měl dokončit v příštím roce. Město počítá s tím, že i s druhou etapou budování stezky by mohly pomoci peníze z EU.

Zatím je dokončen asi dva a půl kilometru dlouhý úsek, který začíná na parkovišti pod kostelem v Týně nad Vltavou a končí v místní části Břehy. Vede podél řeky Vltavy.

"Náklady na stavbu jsou přes sedm milionů korun. Větší část investice pokryla dotace," uvedl starosta.

V příštím roce chce radnice stezku prodloužit. Pokračovat bude přes Hněvkovice do Litoradlic a následně po stávajících komunikacích přes Jeznici až do Purkarce. Tam se už napojí na stezku okolo Karlova hrádku na Hlubokou nad Vltavou a dále na České Budějovice.

Náklady druhé etapy cyklostezky jsou vyčísleny na 16 milionů korun. "První etapa je hotova. Pokud získáme peníze na druhou etapu, začali bychom zřejmě na jaře příštího roku," dodal Šnorek.

Celá trasa z Týna nad Vltavou přes Purkarec až do Budějovic by pak měřila zhruba 40 kilometrů. Vloni byla dokončena nejdražší jihočeská cyklostezka, tedy úsek z Hluboké nad Vltavou do Purkarce, která přišla na více než 50 milionů korun. Důvodem prodražení je fakt, že část stezky vede nad vodní hladinou. Velkou část nákladů spolkly terénní úpravy a vybudování náspu.

 

René Kekely, Mediafax

Štítky Týn nad Vltavou, Purkarec, cyklostezka, Evropská unie, Vltava, ODS, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Mediafax, Hněvkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týn nad Vltavou zprovozní část nové cyklostezky do Purkarce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.