Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Voda v jihočeských přírodních koupalištích je vynikající, výjimkou je Orlík u Vojníkova

Voda v jihočeských přírodních koupalištích je vynikající, výjimku tvoří Orlík u Vojníkova. Tam voda stále neodpovídá požadavkům a koupání hygienici nedoporučují, řekl ve čtvrtek agentuře Mediafax František Kotrba z českobudějovické hygienické stanice.

I když se kvalita vody u Vojníkova na vodním díle Orlík v porovnání s předešlými týdny mírně zlepšila, hygienici Jihočeského kraje stále varují před používáním vody ke koupání v této oblasti. Voda u Vojníkova neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko.

"Hygienici ve vzorcích vody odebrané v této koupací oblasti opět zjistili nadlimitní výskyt sledovaných mikrobiologických ukazatelů, i když překročení povolených koncentrací již nebylo tak výrazné jako v předešlých týdnech. Přesto stále nelze koupání v této oblasti doporučit," řekl Kotrba.

Ve všech dalších sledovaných lokalitách zjistili velmi dobrou kvalitu vody. Pouze vodu u pláže v Lipně nad Vltavou na Lipně hodnotili na pětistupňové škále stupněm dva, který označuje vodu vhodnou ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi a nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů. Všechny další lokality byly hodnoceny stupněm jedna.

"Teploty vody se pohybovaly od 18,3 stupně Celsia tekoucí vody u Vojníkova po 23,3 stupně u Podolska na Orlíku," dodal Kotrba.

Autor: Dobrin Stojčev Mediafax

Štítky Vojníkov, Vodní nádrž Orlík, koupání, František Kotrba, Mediafax, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Lipno nad Vltavou, Vodní nádrž Lipno, přírodní koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v jihočeských přírodních koupalištích je vynikající, výjimkou je Orlík u Vojníkova  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.