Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děti z budějcké mateřské školy budou lépe vidět. Ke Dni dětí dostaly od Drbny nové reflexní vesty

Pro děti dnes opět po roce nastal významný den. Slaví se totiž Mezinárodní den dětí, se kterým se každoročně pojí oslavné události, při nichž se mohou děti vydovádět a odnést si i nějakou odměnu. Budějcká Drbna se proto rozhodla, že dětem z jedné budějcké školky také k jejich svátku nadělí dárečky. Vybrala si mateřskou školu Viva Bambini, která se zaměřuje na individuální přístup k dětem.

Mateřská škola Viva Bambini využívá při vzdělávání dětí zásad Montessori pedagogiky, která klade důraz na osobitost každého dítěte a učitel není považován za hlavní autoritu, ale je pro děti spíše průvodcem, který určuje hranice a pomáhá dětem nalézat různé cesty a varianty k dosažení stanoveného cíle. Znalosti děti získávají samy za pomoci dospělého.

„K rozvoji schopností a dovedností dětí se přištupuje individuálně a při výuce se používají specifické pomůcky, které podporují jejich individualitu a osobní růst,“ přiblížila ředitelka mateřské školy Petra Fatková.

„Při výuce se dodržují určité postupy, kdy si děti osvojují dovednosti podle toho, co je zrovna v tu chvíli zajímá, co potřebují a čemu samy se tomu chtějí věnovat,“ dodala.

Budějcká Drbna se rozhodla, že dětem, které tuto školku navštěvují daruje ke Dni dětí bezpečnostní reflexní vesty, aby byly na svých cestách za poznáním na chodnících a ve městě hezky vidět. Školáčci už věděli, k čemu takové vesty slouží a svěřili se, že je používají, aby všichni věděli, že k sobě patří.

Drbna nadělila dětem nové reflexní vesty

Pátek, 1. června 2018, 10:51

Drbna nadělila dětem nové reflexní vesty
Drbna nadělila dětem nové reflexní vesty

Štítky Den dětí, Drbna, vesty, dárek, Montessori, mateřská škola, vesta, Mezinárodní den dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z budějcké mateřské školy budou lépe vidět. Ke Dni dětí dostaly od Drbny nové reflexní vesty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.