Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uhlídat žáky s respirátory na jihu Čech bude podle ředitele gymnázia těžké

Dodržování nařízení o nošení respirátorů ve školách bude podle ředitele českobudějovického gymnázia Česká Antonína Sekyrky od úterý těžší v tom, že ve většině krajů opatření už platit nebude. Podle něj to bude v řadě škol náročný úkol především pro pedagogy, aby žáky uhlídali. Vláda rozhodla, že od úterý nebudou muset při výuce nosit roušky žáci ani učitelé ve všech krajích s výjimkou Zlínského, Jihočeského a Libereckého kraje.

Od úterý nebudou muset při výuce nosit roušky žáci ani učitelé ve všech krajích s výjimkou Zlínského, Jihočeského a Libereckého. Rozhodla o tom v pondělí vláda, oznámil na twitteru ministr školství Robert Plaga (za ANO). Ve stejných krajích mohou odložit roušky také lidé v zaměstnání, pokud při něm mají své místo v kanceláři. Povinnost nosit roušku se také nebude vztahovat na všechny předškoláky místo dosavadní výjimky pro děti do dvou let.

"Pokud by se toto rozvolnění týkalo jen pár regionů, asi by situace byla jiná. Ale ve chvíli, kdy naopak pro školy ve většině krajích povinnost nošení respirátorů odpadá, pro nás na jihu Čech i kolegy ve Zlínském a Libereckém kraji bude složité k tomu všechny motivovat," uvedl Sekyrka.

Dodal, že gymnázium Česká, jehož je ředitelem, nařízení pečlivě dodržuje. I když připustil, že na žácích vidí určité náznaky revolty hlavně o přestávkách. "Ale snažíme se jim jako pedagogové jít příkladem a respirátory máme nasazené prakticky neustále. I když je to náročné třeba pro učitele v pokročilejším věku, kterým se hůře dýchá," uvedl Sekyrka.

Podle něj by bylo rozumné, pokud by nařízení o nošení respirátorů při výuce ve školách přestalo platit na jihu Čech v horizontu několika dní. "Pevně věříme tomu, že se tak stane a že ještě před prázdninami respirátory odložíme," řekl.

Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj jsou jedinými kraji, kde je takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za týden v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, nad hodnotou 30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, vláda, České Budějovice, respirátor, Česko, rouška, Liberecký kraj, Jihočeský kraj, Zlínský kraj, Robert Plaga, ANO 2011, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uhlídat žáky s respirátory na jihu Čech bude podle ředitele gymnázia těžké  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.