Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Již 31. ročník Letní školy slovanských studií (LŠSS) oživí konec léta na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích

PR článek

V pondělí 14. srpna 2023 bude na půdě Filozofické fakulty JU zahájen 31. ročník Letní školy slovanských studií, na kterém se opět setkají cizinci z celého světa se zájmem o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu. Třítýdenní intenzivní kurz, který se vždy koná na přelomu srpna a září, pořádá Ústav bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Letní škola slovanských studií je určena především pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky. Na letní škole jsou ale samozřejmě vítáni i všichni zahraniční zájemci o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu. Kurz je určen jak pro úplné začátečníky, tak pro středně pokročilé i více zdatnější uživatele češtiny.

Letošního ročníku se zúčastní přes 50 cizinců například z Francie, Polska, Německa, Velké Británie, Ukrajiny, Japonska či Mongolska, kteří se chtějí naučit nebo si vylepšit češtinu. Někteří studenti se LŠSS účastní dokonce opakovaně. Účastníci kurzu společně s lektory a ostatními kolegy budou po dobu tří týdnů pronikat do tajů češtiny díky jazykové výuce, která zahrnuje procvičování gramatiky, výslovnosti a četby, ale i díky doprovodnému programu. Letní škola slovanských studií není jen o intenzivním procvičování v učebnách FF JU, jelikož v rámci kurzu mohou jeho účastníci vybírat i z pestré nabídky exkurzí a kulturních akcí. Program zahrnuje návštěvy muzeí, knihoven a galerií. Účastníci letní školy se tak v jejím průběhu seznámí nejen s jazykem, ale s českou kulturou obecně.

LŠSS má na JU dlouhou tradici, za celou její existence se jí zúčastnila více než tisícovka zájemců o studium češtiny. LŠSS se v letošním roce na FF JU bude konat od 13. 8. 2023 do 4. 9. 2023, přičemž slavnostní zahájení proběhne v pondělí 14. 8. 2023 od 10 hodin v budově FF JU (posluchárna P1). Více informací můžete nalézt na webových stránkách Filozofické fakulty JU.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jihočeská univerzita, české budějovice, slovanská studia, letní škola, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Děti se musí učit. Proto tady píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, abjvirtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell 1984, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými bendostudenty falešných práv a škol prodavačů titulů danuschovců, překupníků kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky průměrné''mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů, převlečených soudruhů soukmenovců. Seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu...

Pondělí, 14. srpna 2023, 16:17Odpovědět

Již 31. ročník Letní školy slovanských studií (LŠSS) oživí konec léta na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.