Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Coworking dorazil do Českých Budějovic. VŠTE v něm nabízí sdílené pracovní prostory i vzdělávací aktivity

PR článek

Coworking, tedy sdílený pracovní prostor pro studenty i malé podnikatele, kteří nechtějí pracovat z domova a ani si pronajímat drahé kanceláře, dorazil i do Českých Budějovic. Místní Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) ho provozuje poblíž centra v Kněžské 5, kde získala historický dům, který pak prošel nákladnou rekonstrukcí.

„Naší ambicí není jen podpora start-upů a začínajících podnikatelů, ale i vzdělávání a další aktivity. Je to prostě prostor pro setkávání. Chtěli jsme vytvořit něco nového a také značku VŠTE dostat víc do centra krajského města, neboť sídlo a kampus máme na jeho okraji,“ vysvětluje Petr Oros, ředitel Úseku vnějších vztahů VŠTE. Ta je zřizovatelem a provozovatelem nového coworkingového centra.

Ve třípatrové budově je 14 vybavených kanceláří, dvě zasedací místnosti a také multimediální místnost pro 12 osob, vše pokryté wi-fi připojením. K dispozici je recepce a také showroom, představující aktivity této nejmladší veřejné vysoké školy.

„Coworking byl kdysi vytvořen, aby pomohl začínajícím webovým podnikatelům uniknout z izolace práce z domova. K nám chceme přilákat hlavně studenty a lidi z různých týmů a společností. Mohou se zde setkávat, seznamovat, sdílet zkušenosti, pořádat schůzky, navazovat spolupráci nebo prezentovat své podnikatelské záměry,“ říká Martin Šesták, vedoucí centra.

To nabízí také kurzy a workshopy věnované nejen ekonomice, marketingu, znalectví, strojírenství a stavitelství, ale třeba i správě sociálních sítí, natáčení videí mobilním telefonem. Populární je i sushi workshop či workshop Henna. V nadcházejícím akademickém roce si zde mohou studenti VŠTE ve zkouškovém období pronajímat prostory kanceláří zdarma. Tím získají přímo v centru města klidné zázemí pro studium či s ním související práce.

Zájem o Coworking centrum VŠTE mají zatím většinou samostatně výdělečně činné osoby a tzv. freelanceři, kteří hledají alternativu k práci z kaváren, obchodních center a domova. Mohou si tak snížit náklady, rozšířit znalosti, zvýšit motivaci anebo objevovat nové nápady. Pro jihočeskou metropoli to je bezesporu atraktivní novinka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky všte, české budějovice, vzdělání, coworking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Rys

Je ostuda, že VŠTE a Drbna neví, že v Budějicích už mnoho let funguje několik coworkingů. Cowo CB, BudeHub

Pátek, 15. září 2023, 23:06Odpovědět

Coworking dorazil do Českých Budějovic. VŠTE v něm nabízí sdílené pracovní prostory i vzdělávací aktivity  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.