Počasí dnes13 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co všechno jsou humanitní vědy a jaký mají význam pro společnost?

PR článek

Filozofická fakulta JU chystá další vědeckopopularizační akci pro veřejnost. V úterý 14. 11. 2023 se Filozofická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích zapojí do celorepublikové akce s názvem Týden humanitních věd 2023, která si klade za cíl představit odborné i široké veřejnosti celé spektrum výzkumných a vzdělávacích aktivit vědců a vědkyň působících v oblasti humanitních věd. Volným tématem letošního ročníku je motto "Blízko baroka“.

Fakulty s humanitním zaměřením často bojují s předsudkem, že tyto vědy nejsou vůbec potřeba. Filozofická fakulta JU, která nabízí vzdělání v historických, filologických a kulturně zaměřených studijních programech, a rovněž učitelské studijní programy zaměřené na vzdělávání pro střední školy (učitelství anglického jazyka a literatury, českého jazyka a literatury, dějepisu, francouzského jazyka, německého jazyka a španělského jazyka) tak vnímá celorepublikovou akci Týden humanitních věd 2023 jako skvělou příležitost pro setkání se zájemci o danou problematiku přímo na půdě fakulty: „Pestrý program proběhne v průběhu celého dne 14. 11. 2023. Tematické přednášky představí oblasti bádání našich výzkumníků, těšíme se však na účast kohokoliv, kdo se chce prostě dozvědět, jak to na Filozofické fakultě JU vypadá, jací jsou naši akademici a co a jak se u nás učí,“ vysvětluje Tereza Uhlíková za organizátory akce.

Filozofická fakulta JU zve na přednášky, workshopy, vernisáž a další prezentace humanitních oborů. Podrobný program akce najdete na webu akce nebo zde. Týden humanitních věd společně pořádá jedenáct filozofických fakult v České republice pod záštitou Asociace děkanů filozofických fakult. Akci poprvé připravila Filozofická fakulta Masarykovy univerzity v Brně, která se uspořádáním Týdne humanitních věd připojila k oslavám Světového dne filozofie UNESCO. Program bude probíhat v rámci celé ČR od 13. 11. do 17. 11. 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jču, české budějovice, jihočeksá univerzita, humanitní vědy, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co všechno jsou humanitní vědy a jaký mají význam pro společnost?  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.