Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žáci Hotelové školy v Českých Budějovicích mají mnoho příležitostí rozvíjet svůj talent

PR článek

Žáci Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu v Českých Budějovicích se už od prvních týdnů nového školního roku podílejí na gastronomických akcích ve městě i za hranicemi kraje.

Praxe žáků oboru Kuchař-číšník, Gastronomie a Hotelnictví je nedílně spojená s konkrétním pracovním prostředím. Cílem školy je posílat žáky do provozů a na společenské i gastronomické akce, kde mohou ukázat, co se ve škole na poli barmanství, gastronomie a baristiky naučili.

Dny otevřených dveří se konají 30. 11. 2023, 11. 1. 2024 a 8. 2. 2024.

Přes prázdniny si mohli vyzkoušet i jak to funguje v zahraničí – v Rakousku, Německu i ve Španělsku nebo v turisticky vytížených destinacích Čech – Krkonoších, Lipensku, Českokrumlovsku, na Šumavě. S návratem do školních lavic mají od letoška i nové možnosti, kde uplatnit svůj talent a snahu naučit se nové věci. Škola se o šikovné žáky a jejich rozvoj náležitě stará a podporuje je.

Škola se prezentovala i na výstavě Vzdělání a řemeslo 2023 a v celostátní soutěži v krájení a tvorbě salátu se opět umístila na prvním místě. Členové vítězného družstva se na soutěž pečlivě připravovali a jejich svědomitá práce přinesla ovoce.

Všem, kteří měli zájem, byli ochotni pracovat a věnovat svému kuchařskému koníčku i víkendy a podzimní prázdniny, byla nabídnuta brigáda v O2 aréně v Praze. Odcestovali do neznáma, ubytovali se na školním domově mládeže gastronomické školy v Praze a s elánem se zapojili do přípravy gastronomických specialit. Zajišťovali tak po gastronomické stránce koncerty Ewy Farné, Calina a Viktora Sheena, Dana Landy nebo amerického rapera 50 Centa a violoncellisty Hausera.

S prací v jiném kolektivu byl vybraný školní tým složený ze žáků G3, S1A, S2A pod vedením učitele odborného výcviku Erika Kučery naprosto nadšený, s jednáním nadřízených pracovníků maximálně spokojený. Potkali se mimo jiné i s národním týmem AKC ČR, který se připravoval na velké klání – Mistrovství světa kuchařů, které se bude konat v Japonsku, a mohli od nich načerpat mnohé zkušenosti.

To, že žáci působí na mnoha pracovištích ale neznamená, že ve škole a v jejích odborných učebnách se nic neděje. I zde se žáci učí kulinářskému umění, studené kuchyni, přípravě koktejlů a kávy a základům sommelierství. Nejlépe to uvidíte na dnech otevřených dveří. První se koná 30. listopadu 2023.

Ohodnoť článek

Štítky škola, vzdělání, střední škola, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci Hotelové školy v Českých Budějovicích mají mnoho příležitostí rozvíjet svůj talent  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.