Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jirsík vás vítá s otevřenou náručí

PR článek

Gymnázium Jana Valeriana Jirsíka formuje mozky zítřka a nabízí mnoho možností. Nejen studijních – od Erasmu přes výlety do zahraničí po interaktivní školní výuku. Studenti navíc zaznamenávají úspěchy v nejrůznějších prestižních soutěžích a olympiádách.

Volba střední školy je pro většinu žáků jedním z nejdůležitějších a zároveň nejobávanějších rozhodnutí v jejich dosavadním životě. Jedná se o volbu, která výrazně ovlivní jejich budoucnost, a první otázkou, která při rozhodování většinou vyvstane na mysli, je, co jim konkrétní škola může nabídnout, co jim studium dá.

Studenti maturitního ročníku Gymnáziu J. V. Jirsíka mají v odpovědi na tuto otázku jasno. Čas strávený na Jirsíkárně jim umožnil nejen poznat spoustu nových lidí, ale i vytvořit si neobyčejně silná přátelství, která vydrží ještě dlouhou dobu po ukončení studia. Nejstarší českobudějovické gymnázium má zároveň svou prestiž, poněvadž jsou mezi jeho absolventy právníci, lékaři, profesoři a dokonce i československý prezident. Což už je slušné uplatnění a zároveň jeden z důvodů, proč se sem neustále hrnou zástupy kandidátů.

Dobrou zprávou pro introvertní uchazeče je, že studium na GJVJ neznamená jen čelit velké vlně socializace, ale nabízí obrovský přínos do budoucna. Studentům Jirsíkárny je poskytnuto kvalitní vzdělání a spousta cenných zkušeností, což tvoří skvělou výchozí pozici pro studium na vysoké škole. Díky volitelným seminářům si studenti mohou ve 3. ročníku vybrat směr, kterým by chtěli v budoucnu kráčet a prohlubovat si tak znalosti v daném oboru.

Učit se, učit se, učit se …. Zatím by se mohlo zdát, že to je jediná věc, která uchazeče o studium na GJVJ čeká, ale pravdou je, že o tom na GJVJ středoškolské studium již dávno není. Jirsíkárna nabízí zajímavé zážitky v rámci výletů do zahraničí za sportem, poznáním nebo prohloubením znalostí s projekty Erasmus+. Témata a destinace jsou různorodé, od slunného Turecka po kouzelné Portugalsko, a proto si každý vybere. Součástí těchto výjezdů je i možnost podílet se na organizaci, na vymýšlení programu a aktivit pro zahraniční žáky a tím získat nové zkušenosti a dovednosti.

Také známý školní sbor Mendík nezpívá pouze tuzemskému publiku – například letos měl možnost vystoupit na lucemburské státní recepci, v minulých letech v Maďarsku, Dánsku, dokonce také ve Vatikánu pro samotného papeže. Ovšem i ne-zpěvákům má GJVJ co nabídnout. Kreativní jedinci určitě ocení kroužek keramiky nebo třeba programování. Milovníci sportu zase lezecký kroužek, florbal anebo možnost zacvičit si ve školní posilovně. Ve škole lze najít také zkušebnu, což si pochvalují hlavně studentské kapely. Velice oblíbená je na GJVJ výuka psychologie. Dokládá to vysoká účast na psychologických seminářích a také vždy rychle zaplněná kapacita Letní školy psychologie, která se každoročně pořádá o prázdninách. I během školního roku se na škole koná spousta různých akcí a mnoho z nich organizuje studentský spolek GJVJinak. Jako příklad lze uvést Snídani v trávě, Filmohraní nebo Lízátkový den.

Atraktivní je samozřejmě samotné prostředí školy – secesní budovy s vysokými stropy, krásným schodištěm a klavírem, který se čas od času rozezní o přestávce. Samotné schody jsou velkou chloubou školy. Na první pohled se po nich chce procházet každý, na ten druhý si ale již rozmyslí, zdali chce každou hodinu zdolávat 64 schodů. Díky bohu za nový výtah, který studenti mohou používat bez omezení.

Pro většinu našich žáků je ale pravděpodobně nejvzácnější ten přátelský školní duch. Tuto studentskou soudržnost lze vnímat nejen při účasti na již zmiňovaných akcích, ale i při běžném průchodu školou. Stačí se o přestávce rozhlédnout po chodbách: tu studenti debatují s kávou v ruce, tam, na školním dvorku, hrají fotbal, jinde prostě jen stojí ve skupinkách a povídají si. I učitelé se snaží udržovat se studenty přátelský vztah, který je patrný nejen během vyučování, kdy mohou žáci za vyučujícími kdykoliv dojít a setkat se s ochotou pomoci, ale i mimo něj. Člověku to dá pocit přijetí a důvěry.

Studium na GJVJ je spolupráce kolektivu v moderním inspirativním prostředí, které může obě strany obohatit. Není to pouze cesta k vysoké škole, je to zároveň cesta plná příležitostí, zkušeností, radosti a přátelství.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, gjvj, vzdělání, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirsík vás vítá s otevřenou náručí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.