Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu v Č. Budějovicích otevírá dveře budoucím uchazečům

PR článek

Výuka hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu na Střední škole a Vyšší odborné škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích reaguje na požadavky trhu práce a využívá všechny technické i praktické novinky z oboru.

Cestovní ruch, turistika i gastronomie patří v současné době k nejvíce žádaným oborům na trhu práce. Jižní Čechy jsou turistickou destinací a z toho vyplývají i možnosti uplatnění absolventů. Lipensko, destinační regiony kraje, ale i příhraniční rakouské a německé regiony lákají ty, které baví tvořit kulinářské dobroty, spravovat ubytovací kapacity, věnovat se hostům ve chvílích relaxace i turistických aktivit v době dovolené, rekreace nebo lázeňských pobytů. Všem těmto požadavkům vychází vstříc výuka na „hotelové škole“ v Českých Budějovicích.

Obory Hotelnictví a turismus a všechny gastronomické obory – tříleté obory Kuchař – číšník, Kuchař, Číšník, servírka i čtyřletá Gastronomie navazují na tradici a rychle se přizpůsobují moderním trendům i potřebám trhu. Škola poskytuje vzdělání i další profesní rozvoj pro ty, kteří rádi vaří, baví je plánovat turistické cíle a chtějí proniknout do tajů podnikání v oblasti cestovního ruchu a hotelnictví.

Nedílnou součástí jsou doplňkové kurzy barmanů, baristů, sommelierů, čepování piva, studené kuchyně, moderního zdobení a především Kulinářského umění pod vedením Kulinářské akademie pana Roitha. Škola je otevřená i pro mistry kuchaře, kteří jsou ochotni předávat své zkušenosti v oblasti moderní gastronomie. V celostátní soutěži kuchařů KU Young Chef je škola velmi úspěšná – žáci školy obsadili 1. a 2. místo.

Maturitní obor Hotelnictví a turismus nabízí nejen praktické dovednosti v oblasti, se kterými se setkáváme v hotelích a restauracích, ale i teoretické znalosti z oblasti ekonomické, jako je ekonomika, účetnictví, marketing a management. Velká část celého čtyřletého cyklu je pak věnována jazykovému vzdělávání – od 1. ročníku jsou povinné dva jazyky (anglický a německý), ve třetím ročníku přistupuje ještě třetí jazyk. Tady je možný výběr z jazyka francouzského, španělského a pro budoucí žáky 1. ročníku i italského.

Velkou výhodou pro další profesní rozvoj je spojení maturitního vysvědčení a výučního listu v oboru Gastronomie. Spojení teorie a praxe v tomto oboru vzdělávání umožňuje absolventům dobré uplatnění na trhu práce nejen v jihočeském regionu, ale i za hranicemi u našich sousedů v Rakousku a Německu, v lázeňských střediscích v západních Čechách i v turistických destinacích jako je Lipno nebo Krkonoše. Tam všude má škola zajištěnou praxi žáků. Novinkou je účast našich žáků na zajištění gastronomických akcí v Praze v O2 Aréně. Nejen že žáci poznají, jak takové velké akce probíhají, potkají mistry kuchaře, ale i jsou součástí velkých sportovních a kulturních projektů.

Přijďte se do školy podívat. „Moderní gastronomie a turismus v současné době hledá nové trendy a škola chce být při tom. Proto podporujeme další aktivity našich žáků a podílíme se na řadě gastronomických akcí, kde si své praktické dovednosti mohou žáci vyzkoušet,“ říká ředitelka školy Mgr. Zdeňka Erhartová.

Všichni ti, kteří se o tom chtějí přesvědčit, jsou zváni na den otevřených dveří 8. února 2024.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, střední škola, vzdělání, jihočeský kraj

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu v Č. Budějovicích otevírá dveře budoucím uchazečům  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.