Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na ZŠ Pohůrecká se budou děti opět učit s tablety

V projektu Škola dotykem bude i v letošním školním roce pokračovat Základní škola Pohůrecká. Není se čemu divit - děti jsou ze zapojení moderních technologií do výuky nadšené. A radost mají i učitelé, protože jak výzkum v prvním roce ukázal - tablety a další elektronika zvýšila u žáků motivaci a také samostatnost.

„Zprávu o pokračování projektu Škola dotykem na naší škole jsem přijala s nadšením, protože i v loňském roce jsme nadšeni byli. Na prvním společném setkání se zástupci EDUkační LABoratoře jsme se dozvěděli, co nás čeká v nadcházejících měsících a již se těšíme, až se vrhneme na práci na dlouhodobějším projektu. Máme nějaké nápady, tak snad se nám je podaří úspěšně zrealizovat,“ zmínila Kateřina Tůmová ze ZŠ Pohůrecká.

EDUkační LABoratoř je nezisková organizace, která projekt Škola dotykem realizuje, a to pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. V rámci projektu vznikají na zapojených školách školicí centra, ve kterých se budou zdarma vzdělávat i samotní učitelé. Těm moderní technologie představí proškolení lektoři, kteří předvedou možnosti smysluplného využití dotykových technologií ve výuce.

„Školení pro učitele mi přijde úžasné hlavně v tom, že učitele školí učitelé na základě vlastních zkušeností. Co se týká reakcí žáků na pokračování v projektu, dokážu zcela s jistotou tvrdit, že mají všichni obrovskou radost, protože je práce s tablety v loňském školním roce bavila,“ dodala Kateřina Tůmová.

Její slova může potvrdit i Budějcká Drbna, která se v minulém školním roce zúčastnila hodiny výtvarné výchovy. „Zkoušíme různé úpravy fotek, je to skutečně super! Vždycky se na tyto chvíle těšíme,“ řekly tehdy dvě dívky ze 7.A.

A co vy? Fandíte moderním technologiím ve školách, nebo jste radši, když zůstávají při výuce tablety a mobily vypnuty?

Štítky tablet, projekt, školní rok, Kateřina Kristelová, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ZŠ Pohůrecká se budou děti opět učit s tablety  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.