Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Budějčtí studenti podpořili lidi v rozvojových zemích

Budějčtí středoškoláci nemyslí v žádném případě jenom na sebe. Před několika dny to dokázali studenti Střední školy obchodní, Husova 9, když obdarovali dětičky z dětského domova.

Vlna solidarity se zvedla také na Střední škole obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborné škole Kněžskodvorská v Českých Budějovicích. Žáci druhého ročníku nástavbového oboru Podnikání vybrali peníze, které věnovali na pomoc lidem v rozvojových zemích, jež organizuje společnost Člověk v tísni.

„Konkrétně se jedná o to, že koupí certifikátů studenti přispěli k pořízení jedné kozy, dvaceti kuřat, čtyř kanystrů a také jednoho hygienického záchodu,“ uvedla třídní učitelka Jitka Faltýnová.

ČTĚTE TAKÉ: Díky studentům naleznou pod stromečkem pěkné dárečky

Ačkoliv je pro nás hygienický záchod samozřejmostí, v mnoha rozvojových zemích je vzácností. Svým způsobem může zachránit i život, protože se špatná hygiena podílí na šíření infekčních onemocnění, které jsou stále smrtelné pro miliony lidí.

Podle společnosti Člověk v tísni nemá čistý záchod až třetina světové populace. Zhruba miliarda lidí vykonává potřebu v okolí příbytku či v přírodě.

Štítky střední škola obchodu, peníze, rozvojové země, záchod, rozvojová země, toaleta, Člověk v tísni, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí studenti podpořili lidi v rozvojových zemích  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.