Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Středoškoláci budou stávkovat, vysokoškoláci diskutovat

Na sobotní shromáždění na náměstí Přemysla Otakara II. navážou studenti několika jihočeských středních škol během dnešní druhé vyučovací hodiny. Nesouhlas se jmenováním Vítězslavy Baborové z KSČM do resortu školství a kultury Jihočeského kraje vyjádří i Budějčáci.

Kromě třeboňských studentů, kteří se deset minut před devátou sejdou v aule gymnázia, se do hodinové stávky zapojí také budějcké Gymnázium Jírovcova. Naopak studenti Jihočeské univerzity volí mírnější formu protestu. Budou diskutovat.

Budějcké Drbně se podařilo získat prohlášení zástupců Pedagogické fakulty, které vám nyní přináší v originálním znění.

Jako senátoři z řad studentů Akademického senátu Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích plně podporujeme snahu třeboňských gymnazistů i širší veřejnosti ve věci odvolání krajské radní Jihočeského kraje za stranu KSČM v resortu školství a kultury.

Z tohoto důvodu jsme se i rozhodli podpořit stávku studentů dne 22. listopadu 2012 a vyzvat studenty Pedagogické fakulty, ale i ostatní studenty Jihočeské univerzity, aby tuto stávku podpořili diskusní formou.

Doporučujeme tak studentům, aby ve čtvrtek mezi 9. a 10. hodinou vyzvali své vyučující, aby místo vyučování probíhala v jednotlivých hodinách diskuze na téma KSČM ve vedení resortu školství a hrozby s tím spojené.

V případě potřeby navrhujeme, aby došlo k nahrazení výuky v jiném čase. O našem prohlášení jsme rovněž informovali děkana Pedagogické fakulty a rektora Jihočeské univerzity.

Šimon Heller
mluvčí senátorů z řad studentů Pedagogické fakulty JU v Českých Budějovicích ve věci „KSČM na resortu školství“

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola z ČSSD ani šéf krajských komunistů Petr Braný, kteří po volbách vytvořili koalici, však nechtějí o odvolání Vítězslavy Baborové nic slyšet.

ČTĚTE TAKÉ

Štítky studenti, stávka, protest, střední školy, Jihočeská univerzita, KSČM, Jihočeský kraj, školství, Vítězslava Baborová, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, ČSSD, Jiří Zimola, Šimon Heller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláci budou stávkovat, vysokoškoláci diskutovat  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.