Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Záchranáři se o Vánocích nezastavili, museli i ke třem případům zapíchnutých rybích kostí

Zatímco jihočeští hasiči prožili klidné vánoční svátky, u záchranářů tomu bylo jinak. Ještě před Štědrým dnem narostla výjezdová činnost o pětinu oproti dlouhodobému dennímu průměru.

Za tři sváteční dny, tedy od Štědrého dne až do druhého svátku vánočního, vyjížděli záchranáři k 673 událostem. Především to bylo ke starším pacientům s vysokým krevním tlakem, oběhovými obtížemi, dušností nebo komplikovanými horečnatými stavy. Narostl i počet výjezdů k psychiatrickým pacientům a nechyběly tři případy zapíchnutých rybích kostí.

„Tradičně došlo k velkému nárůstu počtu zásahů u pacientů se zažívacími obtížemi, žlučníkovými kolikami a dalšími problémy zažívacího traktu. Řádově se jednalo až o tři desítky pacientů denně,“ říká mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

K většímu počtu výjezdů za nemocnými přispěla také nadměrná konzumace alkoholických nápojů. Například na protialkoholní záchytné stanici bylo během Vánoc hospitalizováno osm osob, dalších sedm jich stanicí prošlo ambulantně.

Štítky Vánoce, Štědrý den, pacient, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři se o Vánocích nezastavili, museli i ke třem případům zapíchnutých rybích kostí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.