Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice v Krumlově zahájí provoz ambulance bolesti

Českokrumlovská nemocnice v lednu zahájí provoz ambulance bolesti. Bude sloužit především pacientům s chronickými potížemi. Nyní museli z celého Českokrumlovska dojíždět na ambulanci bolesti do českobudějovické nemocnice.

„V ambulanci bude zajišťováno zavádění střednědobých žilních vstupů u hospitalizovaných pacientů. Ambulance rovněž poskytne převazy pacientům se zavedeným dlouhodobým žilním vstupem,“ řekla primářka českokrumlovského anesteziologicko-resuscitačního oddělení Ivana Staňková. Takzvané PICC katétr může mít pacient zavedený v žíle třeba i rok. Slouží ke kontinuální aplikaci léků.

Chronická bolest podle předsedy představenstva českokrumlovské nemocnice Jindřicha Floriána často trápí lidi několik měsíců a někdy i roky. „Pacient s touto diagnózou je podle všech dostupných vyšetření zdráv, ale přesto trpí. Nalezení příčiny bolesti je v takovém případě velmi nelehké. Úleva od bolesti je v těchto případech dlouhodobější proces, při kterém musí pacient i lékař projevit především velký kus trpělivosti,“ uvedl.

Českokrumlovská nemocnice má šest anesteziologů, z nichž dva získali atestaci přímo na obor ambulance bolesti. „Například pro pacienty z Pošumaví bude velký rozdíl cestování, pokud pojedou do nemocnice do Českého Krumlova nebo do Českých Budějovic,“ uvedl Florián.

Autoři

Štítky Česká republika, nemocnice, Český Krumlov, bolest, chronické onemocnění, pacient, Nemocnice České Budějovice, okres Český Krumlov, Pošumaví, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Krumlově zahájí provoz ambulance bolesti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.