Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech stoupnul

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním v Jihočeském kraji prudce stoupnul. Momentálně hygienici evidují 1308 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o 17,3 procenta více než před týdnem. Nejvíce nemocných je mezi malými dětmi.

„Větší výskyt onemocnění mezi nejmenšími souvisí s tím, že o děti máme větší starost. To znamená, pokud mají nějaký problém, hned s nimi jdeme k lékaři. Ovšem starší lidé si často chřipkové onemocnění léčí sami," uvedla Gabriela Žampachová z českobudějovické hygienické stanice.

U dětí do pěti let hygienici zaznamenali 3780 případů na 100 tisíc obyvatel. Znamená to, že v porovnání s minulým týdnem počet vzrostl o 23,6 procenta. Žampachová dodala, že starší lidé a senioři bývají často proti chřipce očkováni, proto jsou odolnější.

To je i příklad českobudějovické nemocnice. Očkování podstoupilo přibližně 1200 zaměstnanců, což je 40 procent ze všech. „Pravděpodobně se jedná o nejvyšší proočkovanost zaměstnanců nemocnice v České republice," uvedla vedoucí lékařka pracoviště epidemiologie českobudějovické nemocnice Iva Šípová.

Autoři | Foto

Štítky zdraví, chřipka, Jihočeský kraj, nemoc, Česko, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech stoupnul  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.