Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice vyhlásila omezení návštěv, chystá se i na koronavirus

Nemocnice v Budějcích vyhlásila omezení návštěv. Na návštěvy od zítřejšího dne nemohou chodit děti do 15 let a omezen byl počet návštěvníků a doba návštěvy u lůžka. V minulých týdnech byly nejvíce postiženy věkové skupiny 0 – 25 let. V následujících dnech a týdnech se dá ale očekávat nemocnost i u neočkovaných osob středního a vyššího věku.

Nemocnice České Budějovice pro vyšší bezpečí pacientů i zaměstnanců vyhlašuje od zítřejšího dne omezení návštěv u hospitalizovaných pacientů. „Na návštěvy od zítřejšího dne nemohou chodit děti do 15 let a omezuje se počet návštěvníků a doba návštěvy u lůžka (maximálně 2 osoby na 15 minut). Přístup na návštěvu není umožněn těm, kteří mají příznaky respiračního onemocnění (kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku nebo bolesti svalů),“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Iva Nováková

Chřipka v jižních Čechách zatím nejvíc zasáhla nejmenší děti. U dětí ve věku do pěti let hygienici zaznamenali 5 231 nemocných na 100 tisíc.

„Současně se několikrát denně objevují zprávy o rychle se šířící epidemii nového koronaviru. Nemocnice se připravuje na různé možné scénáře, kdyby nám přivezli nějakého pacienta, došlo ke karanténě. Pravidelně u nás zasedá pandemický štáb, kde se kromě standardní chřipky probírají i koronaviry,“ řekla Nováková.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky nemocnice, návštěvy, České Budějovice, chřipka, návštěva, COVID-19, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice vyhlásila omezení návštěv, chystá se i na koronavirus  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.