Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž hospitalizovaný v budějovické nemocnici koronavirus nemá

Testy nepotvrdily nákazu koronavirem u čínského turisty, který je hospitalizovaný na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice. Muž trpí běžnou respirační infekcí, uvedla dnes ředitelka českobudějovické hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Lékaři v Česku nadále evidují tři případy podezření na nákazu koronavirem.

Čínský turista přijel do Česka 26. ledna. Jel z Budapešti, přes Bratislavu, do Vídně, Hallstattu, potom do jižních Čech. Na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice je od dnešního rána.

„Je izolovaný. Volali nám z hotelu, kde byl ubytovaný. My to máme domluvené tak, že záchranka k případu vyjíždí, když je to čínský turista, který u nás za posledních 14 dní a méně onemocní. Pacienta odveze na infekční oddělení," popsala okolnosti hospitalizace dnes odpoledne ředitelka českobudějovické hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Jihočeští hygienici mají první podezření na nákazu koronavirem. Čínský turista, který leží na infekčním oddělení budějcké nemocnice, byl hospitalizován dnes ráno. Jestli se opravdu jedná o tento nebezpečný vir ukážou výsledky zítra. Kromě jihu...

Druhé podezření na koronavirus měli jihočeští hygienici 24. ledna, ale vyšetření pacienta nákazu vyloučili.

Mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková řekla, že budějovická nemocnice zatím kvůli koronaviru žádná zvláštní opatření nepřijala. Nemocnice omezí od 28. ledna kvůli chřipkové epidemii návštěvy. Nebudou na ně smět chodit děti do 15 let, kratší bude doba návštěvy. V nemocnici pravidelně zasedá i pandemický štáb, který se kromě chřipky věnuje i koronaviru.

Lékaři v Česku evidují tři případy podezření nákazy koronavirem. Dva případy jsou na Opavsku a jeden muž leží na infekčním oddělení nemocnice v Uherském Hradišti. U ženy hospitalizované v pražské Nemocnici Na Bulovce se koronavirus nepotvrdil. Češi nakupují ve velkém ochranné pomůcky a léky, například ústní roušky jsou na řadě míst vyprodané. Nový typ koronaviru, který se šíří z čínského města Wu-chan, si v Číně vyžádal již nejméně 82 mrtvých a přes 2800 nakažených.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, koronavirus, podezření, Jihočeský kraj, Čína, COVID-19, infekční onemocnění, nemocnice, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Vídeň, Budapešť, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž hospitalizovaný v budějovické nemocnici koronavirus nemá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.