Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podezření na koronavirus hlásí už i jih Čech. Čínský turista leží v izolaci v budějcké nemocnici

, aktualizováno 27. ledna 2020, 19:49

Jihočeští hygienici mají první podezření na nákazu koronavirem. Čínský turista, který leží na infekčním oddělení budějcké nemocnice, byl hospitalizován dnes ráno. Jestli se opravdu jedná o tento nebezpečný vir ukážou výsledky zítra. Kromě jihu Čech mají lékaři podezření na onemocnění také v Uherském Hradišti a na Opavsku.

Čínský turista přijel do Česka 26. ledna. Jel z Budapešti, přes Bratislavu, do Vídně, Hallstattu, potom do jižních Čech. Na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice je od dnešního rána.

„Je izolovaný. Volali nám z hotelu, kde byl ubytovaný. My to máme domluvené tak, že záchranka k případu vyjíždí, když je to čínský turista, který u nás za posledních 14 dní a méně onemocní. Pacienta odveze na infekční oddělení," popsala okolnosti hospitalizace dnes odpoledne ředitelka českobudějovické hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Nemocnice zatím zvláštní opatření nepřijala

Mluvčí nemocnice Iva Nováková uvedla, že budějcká nemocnice zatím kvůli koronaviru žádná zvláštní opatření nepřijala. „Uvidíme, jaký bude další vývoj,“ řekla. Nemocnice omezí od dnešního dne kvůli chřipkové epidemii návštěvy. Nebudou na ně smět chodit děti do 15 let, kratší bude doba návštěvy. V nemocnici pravidelně zasedá i pandemický štáb, který se kromě chřipky věnuje i koronaviru.

Chřipka dosáhla v kraji epidemického výskytu, zemřelo dítě

V Jihočeském kraji výrazně vzrostl výskyt akutních respiračních infekcí a chřipce podobných onemocnění. V právě končícím týdnu v kraji nemocnost v mezitýdenním srovnání celkově vzrostla o 36,5 procent na 1 785 případů na sto tisíc obyvatel...

Lékaři v Česku evidují několik podezření nákazy koronavirem. Kromě muže hospitalizovaného v Českých Budějovicích je to muž v Uherském Hradišti, který se nedávno vrátil z Číny. Další dva případy jsou na Opavsku, Číňanka a Čech. U ženy hospitalizované v pražské Nemocnici Na Bulovce se koronavirus nepotvrdil. Češi nakupují ve velkém ochranné pomůcky a léky, například ústní roušky jsou na řadě míst vyprodané. Nový typ koronaviru, který se šíří z čínského města Wu-chan, si v Číně vyžádal již nejméně 82 mrtvých a přes 2 800 nakažených.

Autoři

Štítky ČR, Čína, zdraví, koronavirus, Jihočeský kraj, COVID-19, nemocnice, Česko, Uherské Hradiště, okres Opava, Nemocnice České Budějovice, Vídeň, Budapešť, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podezření na koronavirus hlásí už i jih Čech. Čínský turista leží v izolaci v budějcké nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.