Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rakousko má dva nakažené koronavirem. Podezření v Linci se neprokázalo

V Rakousku se dnes potvrdily první dva případy nákazy novým typem koronaviru. S odvoláním na tyrolského zemského hejtmana Günthera Plattera o tom informovala agentura APA. U dvou pacientů, kteří jsou v karanténě v nemocnici v tyrolské metropoli Innsbrucku, potvrdila přítomnost viru první i druhá série testů. Podezření na nebezpečný vir u pacienta Linci se nepotvrdilo.

Oba pacienti mají lehkou horečku, v ohrožení života nejsou. K jejich totožnosti hejtman Platter sdělil pouze to, že je oběma 24 let. Podle agentury APA přinejmenším jeden z nich pochází z Lombardie na severu Itálie, dlouhodobě ale žije v Innsbrucku. Kde se pacienti nakazili, zatím není jasné. Agentura Reuters s odvoláním na tyrolské úřady uvedla, že oba pacienti jsou Italové.

Tyrolsko, které sousedí se severem Itálie, kde se koronavirus šíří, nyní v innsbrucké nemocnici zřídí zvláštní ambulanci, která bude přijímat lidi podezřelé z nakažení koronavirem.

Pětapadesátiletý muž s podezřením na COVID-19 leží v nemocnici v Linci

Podezření na nákazu ohlásila také spolková země Horní Rakousy, která hraničí s Jihočeským krajem. Pětapadesátiletý muž se po návratu z Itálie dostavil s příznaky podobnými chřipce do nemocnice v Linci. V úterý večer byla ale nákaza u tohoto pacienta vyloučena.

Na jihu Čech je v preventivní karanténě kvůli koronaviru 20 lidí

Jihočeští hygienici nařídili preventivní domácí karanténu pro dvě desítky lidí, kteří se vrátili z oblastí, v nichž se objevila nákaza koronavirem. Jsou mezi nimi i turisté, kteří přijeli z Itálie. U nikoho na jihu Čech se neobjevilo podezření na...

Rakouské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že je po celé zemi připraveno o pacienty s koronavirem pečovat 59 nemocnic. Nejvíce z nich je v Horních a Dolních Rakousech, které sousedí s Českem. Ve Vídni mají pro případné nemocné připraveno „až stovku lůžek".

Studenti z Budějc jsou v karanténě

Na pražském letišti dnes zajistili šest Čechů, kteří ráno přicestovali z Íránu, kde je zvýšený výskyt nového koronaviru. Nyní je čeká preventivní vyšetření v Nemocnici Na Bulovce, příznaky nemoci žádný z pasažérů nevykazoval. Řekl to mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. Podle mluvčího pražských hygieniků Zbyňka Boublíka jde o studenty z vysokých škol v Plzni, Olomouci a Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemoc, Rakousko, zdraví, COVID-19, pacient, nemocnice, Linec, Innsbruck, Itálie, Lombardie, České Budějovice, Letiště Václava Havla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rakousko má dva nakažené koronavirem. Jedno podezření prověřují v Linci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.