Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Podolska na orlické nádrži platí až do odvolání zákaz koupání

U Podolska na orlické nádrži dál platí zákaz koupání, jejž vyhlásili hygienici minulý týden. Zákaz platí do odvolání. Zhoršila se voda u autokempu Radava, neodpovídá hygienickým požadavkům a představuje zdravotní riziko. U třech sledovaných míst na Lipně je stejně jako před týdnem zhoršená jakost vody. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Hygienici dnes zveřejnili výsledky kontrol z pěti míst, na nichž minulý týden zjistili, že jsou výrazně překročené limity pro sinice a chlorofyl a. Kvalitu vody známkují hygienici od jedničky po pětku jako ve škole. Stupeň pět znamená zákaz koupání, stále platí u Podolska. "K devatenáctému srpnu jsme letos už podruhé vyhlásili dočasný zákaz koupání a tento zákaz po dnešním vyhodnocení aktuálních rozborů vody stále trvá. Voda zde je nebezpečná ke koupání a dle aktuálního rozboru neodpovídá hygienickým požadavkům. Hrozí akutní poškození zdraví," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Zákaz na Podolsku před tím platil od 29. července do 12. srpna.

Voda u autokempu Radava, který je rovněž u orlické přehrady, dostala tentokrát čtyřku. Neodpovídá hygienickým požadavkům a představuje zdravotní riziko. Na závěr léta se mírně zhoršila i jakost vody na Lipně. U všech třech sledovaných míst - u pláže v Černé v Pošumaví, Horní Plané i Lipně nad Vltavou - je stejně jako před týdnem zhoršená jakost vody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto turistik.cz

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský, Podolsko, koupání, Vodní nádrž Lipno, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Podolsk, nádrž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Podolska na orlické nádrži platí až do odvolání zákaz koupání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.