Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lázně v Třeboni rozšíří saunový svět. Opozice varuje před nedostatkem personálu

Další významnou investici chystá městská společnost Slatinné lázně Třeboň. Na konci října skončí výstavba venkovního areálu s bazény u domu Aurora, kde mají vzápětí odstartovat stavební práce na novém saunovém světě. Akce má vyjít na maximálně 130 milionů korun s daní. Část opozice varuje před nedostatkem potřebných pracovníků.

Nové prostory vzniknou v místech, kde jsou stávající sauny s místem pro 12 osob. „To je ale na kapacitu lázní málo. Proto jsme začali řešit rozšíření. Vznikne tam pět druhů saunovacích kabin, kam se vejde dalších 54 lidí, odpočívárny orientované na venkovní bazény, menší bazénky a také několik pracovišť pro terapeuty,“ vyjmenoval starosta Jan Váňa (ODS) s tím, že v areálu budou finská, suchá či studená sauna. 

Zastupitelé na posledním jednání schválili finanční strop na plánovanou investici a odsouhlasili částku 130 milionů korun s daní. Vedení lázní už totiž poptávalo případné uchazeče, přišla pouze jedna nabídka v hodnotě 120 milionů korun.

To je výrazně vyšší cena než byl původní předpoklad 70 milionů z loňského roku. „Rozdíl je obrovský, proto jsme se rozhodli, že o věci rozhodnou zastupitelé. Investici budou financovat peníze lázní, jde o přebytky z hospodaření z minulých let,“ vysvětlil Váňa při jednání zastupitelů, které ubezpečil, že peněz je na akci dostatek. Starosta je zároveň jedním ze dvou jednatelů městské společnosti Slatinné lázně Třeboň. Pod firmu spadá také areál Berta v centru města. 

Bude potřeba 22 zaměstnanců

„Je to rozvojový projekt a zdroje na něj máme připravené. Myslím si, že nám to pomůže hlavně v zimních měsících,“ shrnul jednatel Vilém Kahoun

Při jednání hlasovalo pro 20 zastupitelů, pouze jeden se zdržel. Někteří členové opozice ale měli k projektu výhrady. „Zaznělo tady, že bude potřeba 22 nových zaměstnanců. Z toho bych měl větší strach než z peněz, které se tam mají proinvestovat. Jak se s tím lázně vypořádají, když jim teď chybí 12 pracovníků, ať už jde o recepční, lékaře, plavčíka nebo kuchaře? Mám obavy, že se zaměstnanci neseženou,“ dotazoval se Jiří Vopátek (Zelení).

„Mohu vás ujistit, že lázně jsou personálně zajištěné s výjimkou dvou profesí. Počet fyzioterapeutů se zvyšuje a k začátku řijna budeme mít počty naplněné. Průběžně personál dovzděláváme, provoz je a bude zajištěn,“ reagoval jednatel Kahoun. 

Stavební práce mají odstartovat už letos s cílem otevřít nový areál na podzim příštího roku. Vybraná firma bude mít na výstavbu 300 dní. Lázně tím sází na samoplátce, které má nová služba přilákat. 

To platí i pro nový areál s venkovními bazény, který se nyní dokončuje. Díky akci za 120 milonů korun bez daně bude u Aurory pět bazénů s vyhřívanou vodou včetně relaxačního či plaveckého. V Lázeňské ulici vznikne také občerstvení. Hotovo má být do konce října letošního roku. Pak možná začne provoz některých bazénů pro klienty lázní, ostrý provoz i pro veřejnost je ale naplánovaný na první polovinu příštího roku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vizualizace: Město Třeboň

Štítky Třeboň, lázně, sauna, investice, zastupitelstvo, bazén, daň, Jan Váňa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázně v Třeboni rozšíří saunový svět. Opozice varuje před nedostatkem personálu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.