Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Písecká porodnice má nejspokojenější maminky v republice. Polovina rodiček dojíždí z jiných regionů

PR článek

Písecká nemocnice je tak trochu výjimečná – i když se nenachází přímo v hlavním ani krajském městě, tak kvalitou péče předčí v několika oborech i nemocnice podstatně větší. Dlouhodobě se zaměřuje na zavádění moderních osvědčených výkonů. Těží z toho všichni pacienti a zejména ženy, kterým nabízí nejmodernější péči například v porodnictví.

Rodičky, které přivádějí na svět své děti v tuzemských porodnicích, jsou dle sbíraných dat nejspokojenější v Písku. Nemocnice Písek, a. s., získala v minulosti už několikrát prvenství ve spokojenosti rodiček v rámci projektu Přirozený Porod v Porodnici (PPP). Zároveň je ojedinělá v tom, že v ní rodí téměř z poloviny ženy z jiných okresních regionů.

„Písecká porodnice má jako jediná v Jihočeském kraji výrazně vyšší počet porodů než je narozených dětí v okrese, v tomto případě v píseckém. Jinými slovy, v Písku přivádějí na svět své děti matky z celých jižních Čech, ale také z jiných krajů,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek MUDr. Jiří Holan, MBA. 

Maminky si mohou vybrat prostředí, ve kterém budou rodit

Písecká porodnice dlouhodobě pracuje na zlepšování služeb pro rodičky. Jde cestou odstranění sterility lékařského prostředí. „Naše porodnice dnes připomíná spíše apartmánové zařízení hotelového typu. Byly zrekonstruovány porodní sály. Rodičky si mohou vybrat i barvu sálu, ve kterém chtějí porodit. Nově byly zřízeny takzvané rodinné pokoje pro pobyt matek, otců nebo celých rodin společně po porodu,” říká primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Písek MUDr. Michal Turek, MBA. 

Rodiče s miminkem tak mají k dispozici studio s komfortním sociálním zázemí, kuchyňským koutem a wi-fi připojením. „Jedná se o plně vybavené apartmány s poskytováním služeb včetně možnosti stravování formou minutek pro celé rodiny nebo zázemí pro příbuzné s prvky rodinné intimity,” popisuje primář. 

Těhotenské kurzy a lidský přístup personálu

Oblíbené mezi rodičkami jsou také těhotenské předporodní kurzy a kurzy jógy v pavilonu spirituální péče. „V rámci poporodní doby prosazujeme tzv. bonding. Přivinutí dítěte k tělu rodičů umožňujeme matkám a otcům i po císařském řezu. Samozřejmostí je lidský přístup k rodičkám, vyhovění jejich přání a chápání jejich potřeb,“ dodává Turek.

Rodinnou atmosféru písecké porodnice pomáhá dotvářet její personál. „Jsem rád, že máme v týmu kvalitní lékaře, sestry a další zaměstnance, bez nichž by to nešlo,“ uvádí primář Turek. 

Příležitost pro mladé lékaře

Konkrétně pro mladé lékaře je práce na gynekologicko-porodnickém oddělení s přibližně tisícovkou porodů ročně velmi zajímavá. „Vybavením i kvalitou péče se vyrovnáme velkým zařízením. Navíc lékařům nabízíme odborný profesní růst. I proto se nám daří zaměstnávat například absolventy medicíny,“ přibližuje primář.

Písecká nemocnice nabízí lékařům řadu výhod jako vysoké mzdové ohodnocení, volno po službě, náborový příspěvek, ubytování pro jednotlivce i rodiny a bezplatné vzdělávání bez závazků v celkem 18 akreditovaných centrech. 


Kvalita péče závisí na personálu. Našich zaměstnanců si proto vážíme, zejména mladí lékaři u nás mají řadu výhod, říká ředitel Nemocnice Písek

Vedení písecké nemocnice se dlouhodobě snaží udržet obory, které jsou pro veřejnost nezbytné. Ať už se jedná o léčbu mozkové mrtvice, rakovinu prsu, operace střev a kýly. Vedle toho rozvíjí i méně častá, nicméně velmi potřebná odvětví, jako...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Písek

Štítky Nemocnice Písek, porodnice, rodičky, maminky, spokojenost, gynekologicko-porodnické oddělení, nemocnice, lékař, porod, Písek, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Písecká porodnice má nejspokojenější maminky v republice. Polovina rodiček dojíždí z jiných regionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.