Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech může vzdělávat psychology

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech (DPN) získala od 1. července 2022 akreditaci pro vzdělávání v oblasti klinické psychologie. Zařízení tak může až do června roku 2027 poskytovat areálu teoreticko-praktickou část vzdělání pro mladé psychology.

Nemocnice o tom informovala na svém webu. „Jedním z cílů naší společné práce v DPN Opařany je léčit nejen pacienty, ale také systém péče celorepublikově. Tím, že budeme moci vzdělávat psychology ve zdravotnictví, posílíme kapacitu služeb o další specialisty, kterých je v České republice v současné chvíli vážný nedostatek. Je skvělé, že se naše úsilí o získání této akreditace proměnilo ve skutečnost a Ministerstvo zdravotnictví na základě dodaných podkladů nám akreditaci udělilo,“ uvedl ve zprávě Michal Goetz, ředitel nemocnice. 

Zařízení má řadu akreditací, díky čemuž přispívá do procesu vzdělávání budoucích lékařů. Kromě jiného školí psychology ve zdravotnictví pro obor klinický psycholog, kterých je v České republice méně než jedna třetina doporučeného stavu Světové zdravotnické organizace WHO.

DPN v Opařanech patří mezi tři pracoviště tohoto druhu v zemi. Jako jediná u nás má specializované oddělení pro pacienty s těžkými neuro-vývojovými poruchami a disruptivními projevy.

Opařanská nemocnice má 60 lůžek, což je 13 procent z celkového počtu pedopsychiatrických lůžek v České republice. Přibližně 50 procent hospitalizovaných pacientů ve věku od tří do 18 let je z Jihočeského kraje, uvedla ČTK. Areál nemocnice se nachází v barokním komplexu bývalého opařanského zámku, který byl původně od počátku 18. století jezuitský klášter. Později tam byla psychiatrická péče pro dospělé, v roce 1924 ji nahradila dětská. 

Ohodnoť článek

Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky ČR, nemocnice, správa, děti, Opařany, psycholog, Česko, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Světová zdravotnická organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech může vzdělávat psychology  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.