Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Počet případů respiračních onemocnění na jihu Čech stoupá

Počet případů akutních respiračních onemocnění na jihu Čech stoupá. Hygienici nyní v regionu evidují na 100 tisíc obyvatel 1107 pacientů, což o 11,5 procenta více než před týdnem.

„Hodně to stoupá. A ještě k tomu nevíme, jak se vyvíjí koronavirus, protože lidé se na něj už prakticky netestují. Ale počítáme, že případy respiračních onemocnění se budou do Vánoc ještě zvyšovat," uvedla v tomto týdnu ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Nejvíce pacientů je nyní mezi nejmenšími dětmi. V kategorii do pěti let připadá na 100 tisíc dětí 4141 případů. Je to o 17,2 procenta více než před týdnem.

Z pohledu okresů je nejvíce zasaženo Českokrumlovsko. Na 100 tisíc lidí tam připadá 1403 případů akutních respiračních infekcí. Je to téměř o čtvrtinu více než před týdnem.

„O Vánocích se situace pravidelně zklidní. Bývá to tím, že jsou prázdniny a nevznikají tak školní kolektivy, kde se infekce rychle šíří. Ale v lednu zase nemůžeme vyloučit, že opět bude počet nových případů výrazně přibývat," řekla Kotrbová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů respiračních onemocnění na jihu Čech stoupá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.