Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V dalších jihočeských nemocnicích začne platit zákaz návštěv

Strakonice, Jindřichův Hradec a nově také Tábor. Tady všude jsou nebo budou zakázané návštěvy v nemocnicích. Důvodem je narůstající počet lidí s akutními respiračními infekcemi. Českobudějovická nemocnice návštěvy omezila.

Od dnešního dne začal až do odvolání platit zákaz návštěv ve strakonické nemocnici. Od zítřka se přidají jindřichohradecká a táborská nemocnice. „Kvůli zvýšenému výskytu chřipkových a jiných akutních respiračních onemocnění v táborském okrese vyhlašuje Nemocnice Tábor od 5. ledna zákaz návštěv,“ uvedlo vedení táborské nemocnice v tiskové zprávě. 

Strakonická nemocnice zakáže návštěvy. V kraji přibývá nakažených respiračními onemocněními

Strakonická nemocnice až do odvolání zakáže návštěvy. Její vedení tak reaguje na stoupající počet respiračních onemocnění v kraji. Nemocnice už před Vánoci omezila návštěvy a jako podmínku stanovila ochranu dýchacích cest.

Zákaz neplatí pro rodiče a zákonné zástupce dětí hospitalizovaných na dětském oddělení a šestinedělí. Nevztahuje se ani na účast u porodu, musí být ale dodržena hygienická opatření. 

Českobudějovická nemocnice návštěvy prozatím jen omezila. „Nemocnice České Budějovice měla doporučující režim omezující návštěvy zavedený od srpna 2022 z důvodu onemocnění covid-19. Nyní tento režim aktualizujeme z důvodu pokračujícího nárůstu akutních respiračních infekcí,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel budějcké nemocnice Michal Šnorek

Podle něj by lidé měli lidé chodit do nemocnice v omezeném počtu a na co nejkratší dobu, měli by si pravidelně dezinfikovat ruce a používat roušku nebo respirátor v případě, že mají příznaky respiračních onemocnění. Omezení návštěv se nevztahuje na osoby v terminálním stádiu jejich onemocnění. Podmínky návštěv mohou být na jednotlivých odděleních či stanicích dále upraveny, uvedlo vedení nemocnice.

V Jihočeském kraji pokračuje druhý týden epidemie akutních respiračních infekcí. Na 100 tisíc obyvatel regionu připadá 2217 případů onemocnění. U chřipky připadá na 100 tisíc obyvatel kraje 148 případů.

Nejvíc nemocné jsou předškolní děti. Největší nárůst v porovnání dvou posledních týdnů zaznamenali hygienici mezi seniory. Co se týče akutních respiračních infekcí, je výskyt meziročně vyšší téměř o tisíc případů na 100 tisíc obyvatel kraje a zhruba čtyřnásobně vyšší než ve stejném období roku 2020.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nemocnice, onemocnění, návštěvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dalších jihočeských nemocnicích začne platit zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.