Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Budějcká nemocnice přestěhuje pohotovost. Opouští dolní areál

Pohotovost českobudějovické nemocnice se stěhuje. Lidé ji od 2. května najdou v pavilonu „C“ v horním areálu. Stěhování je součást dlouhodobého plánu opustit dolní areál, informovalo vedení nemocnice.

Lékařskou pohotovostní službu (LPS) pro dospělé najdou pacienti v pavilonu „C“ v horním areálu, a to v prostoru urgentního příjmu v přízemí pavilonu C. Přestěhování souvisí s projektem Restrukturalizace a rekonstrukce horního areálu Nemocnice České Budějovice, uvedli zástupci nemocnice v tiskové zprávě. 

„Cílem je vytvořit moderní a logicky uspořádanou nemocnici, opustit dolní areál, veškeré provozy přesunout pouze do areálu horního a vytvořit v něm podmínky pro fungování oborů akutní péče v podobě monobloku,“ vysvětlila Iva Nováková, Ředitelka úseku komunikace a péče o zaměstnance.

Kraj chce proměnit dolní areál nemocnice. Plánuje stavbu sociálního zařízení a bytů

Místo dolního areálu nemocnice by mohla během čtyř let vyrůst zcela nové čtvrť. Kraj zde plánuje vybudovat sociální zařízení a byty, které by pomohly vyřešit akutní nedostatek lůžek v domovech pro seniory a specializované péče o pacienty s...

„Dolní areál opouštíme ve dvou krocích, severní část zahrnující pavilony B, F a G ve druhém čtvrtletí 2023 a jižní část ve druhém čtvrtletí 2025. Součástí opuštění dolního areálu je tak logicky i přestěhování LPS pro dospělé do horního areálu naší nemocnice,“ sdělil generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Ordinační doba LPS pro dospělé se nemění, ve všední dny je od 18 do 22 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 21 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nemocnice, české budějovice, ředitel, pohotovost, ředitel, šnorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice přestěhuje pohotovost. Opouští dolní areál  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.