Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihu Čech je stále hodně pacientů s akutními respiračními infekcemi

Na jihu Čech zůstává vysoký počet pacientů s akutními respiračními infekcemi. Momentálně připadá na 100 tisíc obyvatel 1031 případů. Je to o tři procenta méně než před týdnem, ale s ohledem na roční období je počet neobvyklý.

„Na to že máme květen, je nemocnost stále značně vysoká. Těch příčin, proč tomu tak je, vidím hned několik," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Podle ní se na aktuální situaci projevil fakt, že v minulých letech byl kvůli pandemii koronaviru výrazně omezen společenský život a lidé se tolik nestýkali, takže se případné nemoci nemohly tolik šířit. „Dále má vliv i chladné jarní počasí. Lidé doma po zimě už tolik netopí, ale oblékají se už méně a snadno pak mohou onemocnět," řekla.

Nejvíce pacientů zůstává mezi dětmi. Na 100 tisíc dětí v kategorii do pěti let připadá 3152 případů. „Také tady bych viděla, že se negativně projevilo studené počasí. Kvůli tomu třeba mateřské školy nemohou trávit víc času venku a v uzavřeném prostředí se pak viry snadněji a rychleji šíří," uvedla Kotrbová.

Dodala, že loni v tuto dobu připadalo na 100.000 obyvatel Jihočeského kraje 920 případů. „Nemocnost zatím zůstává další týden v řadě prakticky beze změny v okrese České Budějovice, mírně klesala i na Strakonicku," řekla Kotrbová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech je stále hodně pacientů s akutními respiračními infekcemi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.