Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na jihu Čech přibylo akutních respiračních potíží, nejvíc mezi dětmi

Počet pacientů s akutními respiračními potížemi na jihu Čech v posledním týdnu vzrostl téměř o 11 procent. Momentálně připadá 939 případů na 100.000 obyvatel. Nejvíc nemocných přibylo mezi školními a předškolními dětmi. Vyplývá to z dat jihočeských hygieniků.

„Nejvíce vzrostla oproti minulému týdnu nemocnost v okrese Český Krumlov, a to o 15,4 procenta. Nejvyšší je v okrese České Budějovice, kde již dosahuje nad 1300 případů na 100.000 obyvatel,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Hranici 1100 případů překročilo Českokrumlovsko.

Méně nemocných je zatím v severních a západních okresech kraje, jako jsou Tábor, Písek a Strakonice. Co se týče věku, počet akutních respiračních onemocnění vzrostl v končícím týdnu nejvíc mezi školními dětmi, téměř o 18 procent. Nejméně nemocných je mezi seniory. Loni bylo v tomto období na jihu Čech méně případů, 920 na 100.000 lidí. Tak jako letos jich ale bylo nejvíc na Českobudějovicku a Českokrumlovsku.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech přibylo akutních respiračních potíží, nejvíc mezi dětmi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.