Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česká obchodní inspekce kontrolovala v Budějcích solária. Nevyhovělo žádné

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje se v Českých Budějovicích zaměřila na kontrolu solárií. Inspektoři se vydali do pěti provozoven a ve všech zjistili pochybení. Dvě kontroly čeká správní řízení, zbylé tři případy byly po nápravě řešeny pokutou.

Mimořádná kontrolní akce byla zaměřena na poskytování služeb solárií. Inspektoři provedli celkem pět kontrol provozoven. Porušení povinností provozovatelů solárií bylo zjištěno ve všech pěti případech. „Konkrétně se jednalo o nedodržení stanovených mezních hodnot pro celkovou efektivní hustotu zářivého toku u jednotlivých trubic, použitých v kontrolovaných spotřebičích,“ uvedla v tiskové zprávě Česká obchodní inspekce

Na všechna kontrolovaná solária vydali inspektoři zákaz používání, dokud provozovatel nezjedná nápravu. To se stalo ve třech případech, u dvou případů ale došlo k opakovanému porušení zákazu používaní uvedených spotřebičů s vadnými trubicemi. I přesto, že jeden z provozovatelů dal následně vše do pořádku, oba případy budou podle ČOI předmětem správního řízení. „Zbývající tři případy byly řešeny uložením příkazů na místě v celkové hodnotě 15 tisíc korun,“ uvedla ČOI.

Zjištěná pochybění přitom mohou podle inspektorů při dlouhodobém užívání způsobit zdravotní potíže. „Charakter zjištěných nedostatků může pro spotřebitele při opakovaném dlouhodobém působení nevyhovujících trubic jednotlivých přístrojů znamenat vyšší riziko vzniku poškození pleti, což může spotřebiteli přivodit zdravotní problémy. Kontroly se stejným zaměřením tak budou inspektorátem prováděny i nadále,“ říká k závěrům kontrolní akce ředitelka Inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martina Střihavková. Bližší informace Česká obchodní inspekce nezveřejnila. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČOI

Štítky česká obchodní inspekce, čoi, solária, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No bóže solárka,stejně jsou tak dobrá leda na připalování LGBT a genderově nevyvážených jedinců!!!!!!

Úterý, 12. prosince 2023, 13:04Odpovědět

Česká obchodní inspekce kontrolovala v Budějcích solária. Nevyhovělo žádné  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.