Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počet případů akutních respiračních onemocnění na jihu Čech stále stoupá

Počet případů akutních respiračních onemocnění na jihu Čech stále stoupá. Momentálně jich připadá 1265 na 100 tisíc obyvatel. Je to o osm procent více než před týdnem. Nárůst počtu případů bude podle hygieniků ještě pokračovat.

„Předpokládáme, že v následujících dvou týdnech bude trend stejný, to znamená, že se šíření infekcí nezpomalí. Tradičně pokles nastává během vánočních svátků, kdy mají školy prázdniny," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Právě mezi dvěma nejmladšími kategoriemi je výskyt respiračních onemocnění nejvyšší. Ve věku do pěti let nyní připadá 3613 případů na 100 tisíc dětí. V kategorii šest až 14 je to 2087 případů na 100 tisíc.

„Do Vánoc se asi nedotkneme epidemického prahu. Ale v lednu, až se děti vrátí do škol a infekce se budou šířit rychleji, to nemůžeme vyloučit," řekla Kotrbová. Epidemie nastává ve chvíli, kdy připadá přibližně 1700 případů na 100 tisíc obyvatel kraje.

Nejvíce nemocných v kraji je nyní na Českobudějovicku. Hygienici tam evidují 1744 případů na 100 tisíc obyvatel. Ale za poslední týden se počet zvýšil jen o 1,2 procenta. Na Jindřichohradecku je teď šíření onemocnění nejdynamičtější. Za poslední týden počet pacientů vzrostl o více než 23 procent. Na 100 tisíc obyvatel tam připadá 1182 případů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati; agent Nachtmann, Čurda udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí; na XTV načtený životopis pávka; na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ ; na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní); na FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského); na ČT 1 Reportéři ČT rozhodnutí brněnského soudce v kauze Voda je život se zdůvodněním rozsudku že zem ovládá mafie,..nyní i v Prostějově; na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU a článek První výročí vzniku války na Ukrajině; generál Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly; hodnocení Anděly Sara Wagenknecht; Minúta pravdy Milana Uhríka; Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky; na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova (3.2); na yt Bosé stopy značky Baťa; seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy seznamy agentů StB,, filmy Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám; Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore; Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu ...

Čtvrtek, 14. prosince 2023, 10:09Odpovědět

Počet případů akutních respiračních onemocnění na jihu Čech stále stoupá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.