Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvě jihočeské nemocnice mění majitele. Částku firmy nezveřejnily

Holding Penta Hospitals CZ od ledna přebírá dvě jihočeské nemocnice ve Vimperku a ve Volyni. Dosavadním vlastníkem zdravotnických zařízení byla společnost BH - Medical ze skupiny Medicon Pronatal, uvedl nový majitel v tiskové zprávě. Výši transakce firmy nezveřejnily.

Penta Hospitals je součástí středoevropského zdravotnického holdingu Penta Hospitals International. V Česku působí od roku 2015. 

„Vstup do obou zařízení je součástí naší dlouhodobé strategie s cílem konsolidovat a rozvíjet celé spektrum péče, od té akutní, přes ambulantní i následnou, až po sociální a domácí péči,“ uvedla generální ředitelka Penta Hospitals Barbora Vaculíková v tiskové zprávě.

Loni skupina investovala přes půl miliardy korun do svých zařízení. Nemocnice má v Sokolově, Ostrově, Vrchlabí a na jihu Čech vlastní například Psychiatrickou nemocnici Písek. Firma provozuje také Alzheimer domovy. 

„Naším cílem je rozvoj obou nemocnic s důrazem na tři oblasti, které jsou pevnou součástí naší firemní kultury. Stabilita pracovního prostředí spolu s perspektivou osobního růstu pro zaměstnance, zlepšování služeb pro pacienty a zvyšování jejich standardu plus aktivní spolupráce s místní samosprávou. Věřím, že naše zkušenosti, zázemí a synergie v rámci skupiny Penta Hospitals přinesou oběma zařízením nový impuls,“ dodala Vaculíková. 

V průběhu roku má dojít k definitivnímu převzetí nemocnic ve Vimperku a ve Volyni. 

„Obě nemocnice vlastníme od roku 2017, za tu dobu se nám podařilo stabilizovat obě zařízení jak po stránce personální, tak i ekonomické. Vysoká odborná úroveň ambulantní fyzioterapie v obou zařízeních, odborné vedení pracovišť LDN ve Volyni a Vimperku, otevření nových odborností (endokrinologie a diabetologie) ve Vimperku a v neposlední řadě aktuální získání podpory Jihočeského kraje a zařazení do základní sítě poskytovatelů sociálních služeb pro všechna sociální lůžka ve Volyni, jsou aktuálními úspěchy. Tyto cíle a mnohé další, na kterých jsme dlouhodobě pracovali se nám podařilo naplnit,“ uvedl člen představenstva skupiny Medicon Pronatal Jiří Adámek.

Nemocnice Vimperk vznikla v roce 1887 jako městská nemocnice. V současnosti disponuje 43 lůžky následné péče a 22 sociálními lůžky a zajišťuje řadu ambulantních služeb. Součástí je domov seniorů s 23 lůžky a Domov pro osoby se zdravotním postižením s 30 lůžky. Nemocnice zaměstnává téměř 120 zaměstnanců.
Nemocnice Volyně byla založena v roce 1885 jako všeobecná nemocnice. V současné době se zaměřuje na následnou a rehabilitační péči. Celkově má 40 lůžek následné péče a dalších 20 lůžek sociálních. Nemocnice zaměstnává přes 60 zaměstnanců.
Zdroj: Penta Hospitals

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, vimperk, volyně, zdravotnictví

Dvě jihočeské nemocnice mění majitele. Částku firmy nezveřejnily  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.