Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Počet případů respiračních onemocnění na jihu Čech za týden mírně poklesl

Počet pacientů s akutními respiračními onemocněním na jihu Čech za poslední týden mírně poklesl. Momentálně připadá 1 450 případů na 100 000 obyvatel, což je o 0,9 procenta méně než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Nejdynamičtější pokles jsme zaznamenali na Českokrumlovsku o 13,7 procenta. Nemocnost klesala i na Písecku a Prachaticku. Naopak mírný nárůst vidíme ve dvou nejlidnatějších okresech kraje, a to na Táborsku a Českokrumlovsku. Jedná se ale o velmi drobné mezitýdenní rozdíly. Okres České Budějovice má aktuálně nejvyšší nemocnost," řekla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Nejvíce pacientů je mezi dětmi. Ve věku do pěti let připadá na 100 000 dětí 4 164 případů. „Počet akutních respiračních onemocnění za týden vzrostl právě jen mezi předškolními dětmi, v ostatních kategoriích poklesl," řekla Kotrbová.

V Jihočeském kraji jsou z důvodů zvýšeného výskytu respiračních onemocnění zakázány návštěvy od 7. prosince na chirurgickém oddělení Nemocnice Český Krumlov. Ostatní nemocnice v kraji zatím k úpravě režimu návštěv nebo úplnému zákazu návštěv nepřistoupily.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů respiračních onemocnění na jihu Čech za týden mírně poklesl  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.