Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Jihočeském kraji začala epidemie akutních respiračních infekcí

V Jihočeském kraji začala epidemie akutních respiračních infekcí. Na 100 tisíc obyvatel regionu připadá 1722 případů onemocnění. Je to téměř o osm procent více než před týdnem. Vyplývá to z informací jihočeských hygieniků.

„Nemocnost na jihu Čech překročila v této sezoně poprvé práh epidemického výskytu, který je přibližně 1700 případů na 100 tisíc obyvatel daného regionu. Nemocnost rostla ve všech okresech, nejdynamičtější nárůst jsme zaznamenali na Českokrumlovsku, kde se v mezitýdenním srovnání zvýšila o 13,2 procenta na 2090 případů na 100.000 obyvatel," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Počet pacientů s akutními respiračními chorobami se zvýšil u všech věkových kategorií. „Nejvíce mezi mladými lidmi ve věku od 15 do 24 let, kde nemocnost za týden stoupla o 14,3 procenta," řekla Kotrbová.

V Jihočeském kraji jsou kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění zakázány návštěvy od 7. prosince na chirurgickém oddělení Nemocnice Český Krumlov. Ve většině dalších nemocnic platí pro návštěvy povinnost mít ochranu dýchacích cest. „Před návštěvou doporučujeme zjistit aktuální opatření týkající se režimu návštěv na oficiálních webových stránkách daného zdravotnického zařízení," uvedla Kotrbová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji začala epidemie akutních respiračních infekcí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.