Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na jihu Čech pokračuje druhým týdnem epidemie akutních respiračních infekcí

V Jihočeském kraji pokračuje druhým týdnem epidemie akutních respiračních infekcí. Na 100 000 obyvatel regionu připadá 1769 případů onemocnění, což je nepatrně více než před týdnem. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Ve srovnání s pátým týdnem letošního roku v kraji nemocnost v oblasti akutních respiračních infekcí stoupla o 2,7 procenta. Nemocnost rostla ve všech okresech s výjimkou okresu České Budějovice, nejdynamičtější nárůst jsme zaznamenali na Táborsku, kde v mezitýdenním srovnání vzrostla o 11,5 procenta na 1676 případů na 100.000," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Počet akutních respiračních onemocnění vzrostl ve všech věkových kategoriích, nejvíce mezi seniory.

V Jihočeském kraji jsou kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění zakázány návštěvy od 7. prosince na chirurgickém oddělení Nemocnice Český Krumlov. Ve většině dalších nemocnic platí pro návštěvy povinnost mít ochranu dýchacích cest.

„Před návštěvou doporučujeme zjistit aktuální opatření týkající se režimu návštěv na oficiálních webových stránkách daného zdravotnického zařízení," uvedla Kotrbová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech pokračuje druhým týdnem epidemie akutních respiračních infekcí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.