Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi dětmi za uplynulý týden přibylo nemocných

Počet respiračních onemocnění v Jihočeském kraji v posledním týdnu vzrostl. Momentálně připadá 1380 případů na 100 tisíc obyvatel, což je o 3,1 procenta více než před sedmi dny.

Stále však klesá počet pacientů s chřipkou. Těch je v regionu 103 na 100 tisíc obyvatel a představuje to pokles za poslední týden o více než 20 procent.

Celý únor nemocnost v Jihočeském kraji klesala. Ovšem v posledních dnech se akutní respirační problémy zase začaly vyskytovat u více lidí než v předchozím období.

„Za zvýšením relativní nemocnosti v tomto týdnu stojí především nárůst počtu onemocnění u předškolních a hlavně školních dětí,“ uvedl František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Nejzranitelnější skupinou se v posledních dnech stal okruh pacientů od šesti do 14 let. Tam se výskyt respiračních onemocnění zvýšil o 11,1 procenta. Naopak v kategoriích mezi dospělými i seniory případů ubylo.

Sezona zvýšeného nebo epidemického výskytu trvá v regionu od začátku kalendářního roku. „Je mimořádná především vysokým počtem komplikací a závažných klinických průběhů onemocnění chřipkou typu A H1N1 v lednu a v únoru a bohužel i počtem úmrtí,“ připomněl Kotrba.

Na následky tohoto onemocnění v regionu v minulých týdnech zemřelo 18 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky nemocnost, Jihočeský kraj, nemoc, František Kotrba, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi dětmi za uplynulý týden přibylo nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.